Noi probleme pe lotul 1 al drumului expres Craiova – Pitești: Au fost descoperite mai multe morminte

Autor: Cristian Agatie 14 iun. 2021 Știri auto

Noi probleme apar pe lotul 1 al drumului expres Craiova – Pitești, după ce au fost descoperite mai multe morminte. Este vorba de un sit arheologic care acoperă mai multe perioade istorice, de la preistorie la perioada post-romană.

Intră în Galeria FOTO

Șantierul lotului 1 al drumului expres Craiova – Pitești (DX12) înregistrează deja întârzieri semnificative. Pe segmentul dintre Craiova și Robăneşti lucrează antreprenorul italian Tirrena Scavi, iar progresul este redus, de aproximativ 20%. Cauza întârzierilor se datorează eliberării cu mare întârziere autorizaţiile de construire. Astfel, termenul inițial de finalizare – sfârșitul anuilui 2021, nu va putea fi respectat, mai ales că acum a apărut o nouă problemă.

Este vorba despre descoperirea unui sit arheologic pe traseul viitorului drum de mare viteză, în localitatea Pielești din județul Dolj. Este vorba de un sit arheologic de dimensiuni foarte mari, care înglobează mai multe perioade istorice, de la preistorie la epoca post-romană. Au fost descoperite morminte, locuințe și elemente de ceramică. Întrucât primele informații au apărut pe o rețea de socializare, polițiștii s-au autosesizat pentru a cerceta proveniența osemintelor. Nu se știe cum va influența noul sit arheologic desfășurarea în continuare a lucrărilor, dar cu siguranță nu le va grăbi.

Noi probleme pe lotul 1 al drumului expres Craiova – Pitești: Ce spun polițiștii

„La fața locului s-au deplasat polițiștii care au stabilit faptul că pe raza satului Gîrleşti, comuna Gherceşti, a fost descoperit un sit arheologic cu ocazia efectuarii lucrărilor la drumul expres Craiova-Pitești, fiind efectuate mai multe săpături arheologice de către reprezentanţii Muzeului Național al Unirii Alba Iulia în baza autorizaţiei pentru cercetarea arheologică preventivă emisă de Ministerul Culturii. În situl arheologic pe o porțiune de aproximativ 1 km se găsesc mai multe gropi făcute de către arheolgii Muzeului Național al Unirii Alba Iulia, iar în unele gropi se găsesc oseminte. Majoritatea gropilor sunt acoperite cu folie de plastic, paza acestora fiind asigurată de către o societate de pază contractată de către societatea care efectuează tronsonul 1 al drumului expres”, se arată într-un comunicat al IPJ Dolj.

În prezent, cel mai avansat segment al drumului expres Craiova – Pitești este lotul 2, dintre Robănești și Valea Mare. Aici a început deja turnarea asfaltului pe mai multe sectoare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide