Noile BMW M340d xDrive Sedan şi BMW M340d xDrive Touring – Informații și fotografii oficiale

Autor: Elena Luchian 19 feb. 2020 Știri auto

Noile BMW M340d xDrive Sedan şi BMW M340d xDrive Touring completează gama Seriei 3. Au motor diesel cu șase cilindri în linie cu 340 de cai putere și sistem mild hybrid de 48 de volți.

Galerie foto

Propulsorul M TwinPower Turbo de 3.0 litri cu 340 de cai putere și cuplu de 700 Nm cu tehnologie mild hybrid 48V promite un consum mic și emisii reduse. Cele mai puternice versiuni diesel ale noului Seria 3 sunt conforme cu normele Euro 6d. Motorul este cuplat la o transmisie automată Steptronic Sport cu opt rapoarte, care poate fi controlată și cu ajutorul padelelor de pe volan.

Noul BMW M340d XDrive Sedan accelerează de la 0 la 100 km/h în 4,6 secunde, în timp ce versiunea Touring are nevoie de 4,8 secunde.

Tehnologia mild hybrid permite oprirea motorului la frânare, la viteze mai mici de 15 km/h, iar energie cinetică produsă în timpul reducerii vitezei este recuperată. Funcţia „coasting”, disponibilă când comutatorul Driving Experience Control este în modurile ECO PRO sau COMFORT, opreşte complet motorul când acesta nu trebuie să asiste funcţii auxiliare, cum ar fi aerul condiţionat, ceea ce asigură potential suplimentar pentru reducerea consumului de combustibil.

Noile versiuni vin la pachet cu un sistem de evacuare M Sport, care le asigură o coloană sonoră impresionantă. În partea posterioară, atrag atenția două țevi de eșapament trapezoidale.

Funcția Launch Control pentru un plus de dinamică la demaraj, suspensia M, direcția sport variabilă și diferențialul M Sport pentru puntea spate trec în contul noilor versiuni un comportament sportive specific gamei M. Mașina poate fi echipată optional și cu pachetul M Sport, care reduce garda la sol cu 10 milimetri. Tot pe lista de opțiuni se regăsește suspensia M adaptive cu amortizoare controlate electronic, reglabile prin intermediul comutatorului Driving Experience Control (ECO PRO, COMFORT, SPORT și SPORT+).

Intră în galeria foto

Noile BMW M340d xDrive Sedan și Touring vin cu frâne M Sport și jante M din aliaj ușor cu anvelope mixte.

Sunt ușor de recunoscut cele două, datorită grilei BMW în design mesh și țevilor trapezoidale, decorațiunii BMW Individual High-gloss Shadowline și finisajului Cerium Grey metalizat pentru capacele oglinzilor exterioare. Şorţul faţă, pragurile laterale şi designul spate ale ambelor modele au fost concepute pentru a furniza răcirea și fluxul de aer necesare. Noul BMW M340d xDrive Sedan primește un spoiler spate M în culoarea caroseriei.

Șoferul și pasagerul din față vor primi standard scaune sport îmbrăcate în Sensatec și Alcantara cu matlasare contrastantă de culoare albastră. Volanul M multifuncțional este îmbrăcat în piele și vine însoțit de clapete pentru schimbarea treptelor de viteză.

Pe lista de dotări standard se află și controlul automat al climei pe trei zone, lumina ambientală și oglinda retrovizoare cu funcție automata antiorbire. Șoferul va primi și Park Distance Control cu senzori față și spate, BMW Live Cockpit cu sistem de navigație și ecran de 8,8 inci și Connected Package Plus, care furnizează informații despre trafic în timp real.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW



Comentarii
Inchide