BMW Seria 3 devine mai sportivă ca niciodată. BMW M340i xDrive are 374 CP – GALERIE FOTO

Autor: Marius Vișan 24 oct. 2019 Știri auto

Noua gamă BMW Seria 3 capătă o notă mai sportivă ca niciodată odată cu apariţia la vârful gamei a doi sportivi de prim rang. Din noiembrie 2019, BMW M340i xDrive Sedan va fi însoţit în gamă de BMW M340i xDrive Touring.

Din noiembrie 2019, modelele Sedan şi Touring vor fi disponibile şi în varianta BMW M340i First Edition. Limitat la 340 de unităţi în fiecare caz, First Edition va include dotări deosebite de design şi echipare.

Noua gamă BMW Seria 3 – mai sportivă

Motorul cu şase cilindri, cu tehnologie M TwinPower Turbo, ce dezvoltă 275 kW/374 CP, diferenţialul M Sport, suspensia M Sport ce include direcţie sport variabilă şi frâne M Sport, plus caracteristici exterioare M personalizate, cu proprietăţi aerodinamice optimizate, formează un pachet global compus perfect, creat pentru maximizarea performanţelor.

Noul BMW M340i xDrive Sedan accelerează de la 0 la 100 km/h în 4,4 secunde, iar noul BMW M340i xDrive Touring în 4,5 secunde. Acest lucru face ca ambele modele să fie cu jumătate de secundă mai rapide decât vârfurile de gamă ale precedentei Seria 3.

Propulsorul de 3,0 litri dispune de carter din aluminiu cu o construcţie „closed-deck” şi chiulasă din aliaj. Pistoanele şi bielele cu masă optimizată şi un arbore cotit din oţel forjat cresc eficienţa internă a motorului. Pierderile prin frecare sunt reduse printr-un procedeu cunoscut drept „form honing” – căptuşirea cu oţel pulverizat în arc electric a cilindrului cu geometrie non-cilindrică a alezajului.

Noile BMW M340i xDrive Sedan şi noul BMW M340i xDrive Touring sunt echipate standard şi cu diferenţial M Sport. Controlată electronic, funcţia de blocare complet variabilă din diferenţialul spate aduce o îmbunătăţire apreciabilă a capacităţii de tracţiune şi a calităţilor de virare, dar creşte şi stabilitatea direcţională şi agilitatea.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide