Noile reguli pe care trebuie să le respecte turiștii români în Grecia

Autor: Cristian Agatie 31 mai 2021 Știri auto

Grecia și-a deschis porțile pentru turiștii români, iar conaționalii noștri așteaptă cu nerăbdare concediul pentru a se bucura de soare pe plajele grecești. Autoritățile elene au pus la punct un pachet de măsuri pentru a limita transmiterea coronavirusului. Iată care sunt noile reguli pe care trebuie să le respecte turiștii români în Grecia.

Intră în Galeria FOTO

Grecia îi așteaptă pe români cu tot atâta nerăbdare cu care și românii așteaptă concediul. În așteptarea turiștilor, autoritățile elene au pregătit mai multe măsuri menite să prevină răspândirea coronavirusului. Dacă unele măsuri erau de așteptat, așa cum este distanțarea socială, altele nu sunt chiar ușor de intuit.

Pentru prevenirea răspândirii virusului, autoritățile elene au impus reguli de distanțare socială, inclusiv pe plaje. Astfel, umbrelele și șezlongurile trebuie amplasate în așa fel încât să rămână un spațiu de cel puțin patru metri între acestea pe plajă. Dacă în cazul zonelor amenajate această regulă este vegheată de administratorii plajelor, pentru zonele în care turiștii își aduc propriile umbrele, aceștia sunt responsabili de respectarea măsurilor de distanțare.

Noile reguli pe care trebuie să le respecte turiștii români în Grecia. Unele sunt neobișnuite

Din fericire, turiștii nu sunt obligați să poarte mască cât timp stau la plajă sau înoată în mare. În schimb, vor trebui să poarte mască în toate locurile publice, indiferent dacă sunt afară sau la interior. Turiștii trebuie să mai știe că în Grecia sunt în vigoare restricții de circulație noaptea, între orele 00:30 și 05:00.

O măsură bizară luată de autoritățile elene îi va nedumeri pe turiștii români, care sunt mari amatori de muzică și distracție. Ei bine, grecii au interzis muzica la barurile, restaurantele și cafenelele de pe plajă. Măsura are ca scop să nu-i facă pe turiști să ridice vocea pentru a se face auziți. Se știe că numărul particulelor expulzate în aer crește pe măsură ce oamenii vorbesc mai tare, ceea ce poate duce la răspândirea virușilor.

Grecia permite deja accesul turiștilor care s-au vaccinat sau au trecut prin boală, precum și a celor care pot dovedi cu un negativ de Covid-19 că nu sunt infectați. În afară de îndeplinirea acestei condiții simple, turiștii care călătoresc în Grecia trebuie să completeze Passenger Locator Form (PLF) cu cel puțin 24 de ore înainte de sosirea pe teritoriul elen. Formularul este accesibil pe pagina travel.gov.gr.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide