Noile reguli pe care trebuie să le respecți dacă mergi la mare în România

Autor: Cristian Agatie 02 iun. 2021 Știri auto

Luna iunie aduce startul oficial al sezonului estival pe litoralul românesc. În ciuda vremii mai reci din acest an, turiștii au luat deja cu asalt plajele, în special în weekenduri. Iată care sunt noile reguli pe care trebuie să le respecți dacă mergi la mare în România, valabile de la 1 iunie.

Intră în Galeria FOTO

Autoritățile au publicat în Monitorul Oficial noile reguli care trebuie respectate de turiștii care merg pe litoral. Măsurile au ca scop limitarea contaminării cu virusul Covid-19 prin distanțare și igienă strictă. Turiștii sunt obligați să respecte regulile de acces și comportament pe plajă, afișate la loc vizibil.

Pentru reducerea riscului de infectare cu Covid, capacitatea plajelor este limitată corespunzător pentru a permite o distanță de siguranță între persoanele care nu aparțin aceleiași familii. Accesul pe plajă se va face prin puncte de intrare clar semnalizate, existând, de asemenea, culoare unidirecționale, separate, de intrare și ieșire. Unii operatori pun la dispoziție un sistem de rezervare a locului pe plajă, online sau telefonic.

Noile reguli pe care trebuie să le respecți dacă mergi la mare: Ce nu ai voie să faci pe plajă

Administratorii plajelor trebuie să asigure servirea turiștilor de către personalul propriu. Clienții nu trebuie să se deplaseze la punctele de servire, pentru a evita formare cozilor și a aglomerației. De asemenea, scaunele și șezlongurile trebuie folosite individual, fără ca acestea să fie partajate între persoane care nu sunt membri ai aceleiași familii.

O măsură care va limita nu numai răspândirea virusului, ci și distracție pe plajă, prevede interzicerea activităților sportive și de agrement. Adio volei pe plajă sau plimbare cu banana. Activitățile sportive și de agrement vor fi permise exclusiv în spațiile amenajate cu acest scop, cu limitarea numărului de persoane care nu aparțin aceleiași familii”, se mai arată în ordinul publicat în Monitorul Oficial.

În plus, administratorii plajelor trebuie să se asigure că normele de distanțare fizică sunt aplicate în mod eficient și că se evită pe cât posibil interacțiunea fizică cu și între clienți, iar angajații poartă mască.

Cei care pleacă spre mare cu mașina trebuie să știe că restricțiile de circulație de pe autostrada Soarelui și podul de la Cernavodă au fost ridicate. Traficul se desfășoară, astfel, fără probleme de fluență, atât pe sensul spre mare, cât și pe sensul spre București.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide