Noile Seria 4 Gran Coupe și i4 au fost lansate cu modificări estetice și motorizări actualizate

Autor: Ionuț Vîlciu 25 apr. 2024 Știri auto

BMW a lansat versiunile actualizate pentru Seria 4 Gran Coupe și pentru electricul i4. Schimbările se regăsesc atât la nivelul designului, cât și sub capotă.

La începutul acestui an, BMW a prezentat actualizările pentru versiunile coupe și cabrio ale Seriei 4, iar acum a venit timpul ca celelalte două versiuni din gamă să primească acest tratament. BWM Seria 4 Gran Coupe și i4, versiunea electrică a acestui model, primesc un facelift care introduce modificări estetice și motorizări mild-hybrid noi.

Așa cum am văzut pe Seria 4 coupe și cabrio, mașinile primesc faruri noi, care au acum o semnătură luminoasă redesenată, care seamănă cu două gheare. Farurile sunt adaptive, cu tehnologie Matrix LED, în timp ce stopurile beneficiază acum de tehnologia Laserlight. Grila dublă a suferit și ea niște modificări, având acum un design mai agresiv. Aceasta este acoperită pe i4 și seamănă mai mult cu ceea ce am văzut pe modele precum iX2. Schimbările exterioare sunt completate de două noi nuanțe pentru caroserie și de jantele cu design nou.

Interiorul oferă acum ecranul curbat de la BMW

La fel ca versiunile coupe și cabrio, interiorul pentru Seria 4 Gran Coupe și i4 a fost actualizat cu un volan nou. În standard, cele două modele primesc un volan în două spițe, dar există opțiunea unui volan M în trei spițe. Printre noutăți se numără și noile ecrane, montate sub aceeași fâșie din sticlă, formând un ansamblu curbat. Le cunoaștem foarte bine de pe actuala gamă BMW. Pe Seria 4 Gran Coupe și i4 rulează iDrive 8.5, cea mai nouă versiune a sistemului de operare de la BMW. Odată cu acest nou sistem, BMW i4 beneficiază de o funcție îmbunătățită de planificare a rutelor și opririlor pentru încărcare.

La capitolul motorizări, acestea rămân neschimbate pentru i4. Astfel, clienții vor avea la dispoziție aceleași variante ca până acum. Cu toate acestea, Seria 4 Gran Coupe beneficiază de o gamă de motorizări actualizată. Modelul german primește noi motoare cu tehnologie mild-hybrid. Astfel, 420d, 430d și M440i beneficiază acum de tehnologia mild-hybrid pe 48V. Acestea produc 190 CP, 286 CP, respectiv 374 CP pentru M440i. Gama de motoare este completată de 420i, cu 184 CP și 430i, care produce 245 CP. Oricare ar fi motorul ales, toate variantele sunt echipate cu transmisia automată cu 8 trepte.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide