Noile Volkswagen Golf GTI, GTE și GTD sunt aici. GALERIE FOTO

Autor: Elena Luchian 27 feb. 2020 Știri auto

Noile Volkswagen Golf GTI, GTE și GTD sunt aici. Sunt armele constructorului german pentru a revoluționa segmentul hot hatch-urilor, un segment în care aceste modele fac legea de câteva decenii.

Galerie foto

A opta generație a modelelor GTI, GTE și GTD sunt redesenate, complet digitalizate și conectate. Cele trei au un design care le confirmă natura sportivă. Au faruri LED standard, unite de o bandă luminoasă, deasupra căreia apare o bandă colorată, care este roșie la GTI, albastră la GTE și argintie la GTD. GTI are opțional proiectoare de ceață formate din cinci segmente luminoase dispuse în forma literei “X”, iar jantele Richmond din aliaj de 17 inci sunt dotare unică la această versiune. Sunt disponibile și jante de 18 și 19 inci.

Pe aripa versiunilor GTI și GTD își poartă logo-ul pe aripa față, care, în cazul lui GTE, găzduiește un port de încărcare a bateriei. Praguri negre noi, un difuzor care optimizează fluxul de aer și un eleron în continuarea acoperișului apar la toate cele trei. Stopurile LED sunt standard, iar literele GTI, GTE și GTD apar sub logo-ul Volkswagen. Cele trei versiuni se deosebesc prin evacuări diferite. GTI are o evacuare pe partea stângă și una pe partea dreaptă, GTD are evacuare dublă pe stângă, iar la GTE, evacuarea este mascată.

Volkswagen a creat mereu cabine sportive, dinamice pentru cele trei versiuni. Șoferul primește un volan multifuncțional sport cu trei spițe argintii, îmbrăcat în piele, iar GTI are scaune sport îmbrăcate în tartan cu elemente de suport lateral de culoare neagră. Noul model al tapițeriei de pe scaune poartă denumirea de Scalepaper (hârtie milimetrică). Cusăturile sunt roșii la GTI, albastre la GTE și gri deschis la GTD.

Innovation Cockpit integrează instrumentarul digital Digital Cockpit de 10,25 de inci și ecranul tactil de 10 inci care redă navigația. Și lumina ambientală este standard. 30 de culori sunt disponibile.

Noul Volkswagen Golf GTI are motor turbo de 2.0 litri cu patru cilindri, care dezvoltă 245 de cai putere și 370 Nm, transmisie manuală cu șase trepte sau opțional, poate fi echipat cu transmisia automată DSG cu șapte trepte și dublu ambreiaj.

Golf GTE are un sistem de propulsie hibrid, care integrează un motor turbo de 1,4 litri pe benzină, care dezvoltă 150 de cai putere și un motor electric de 85 kW, pentru un total de 245 de cai putere și un cuplu maxim de 400 Nm. GTE este echipat cu o cutie GTE cu șase trepte. O baterie litiu-ion cu o capacitate de 13 kWh îi asigură o autonomie electrică de aproximativ 60 de kilometri. Golf GTE poate rula folosind exclusiv motorul electric (E-MODE) cu viteze de până la 130 km/h. Peste această viteză sau atunci când energia din baterie este sub un anumit nivel, sistemul trece automat în modul hibrid. În acest mod, poate alege modul de încărcare folosindunul dintre cele trei simboluri care apar pe ecranul tactil: egal (=), creștere – săgeată în sus (“^”) sau scădere – săgeată în jos (“v”).

GTD este pus în mișcare de un motor turbodiesel de 2.0 litri cu patru cilindri, 200 de cai putere și 400 Nm. Această versiune vine exclusiv cu DSG cu șapte trepte și dublu ambreiaj.

O suspensie McPherson pe puntea față și o suspensie multi-link pe puntea spate, un nou sistem de control al dinamicii Vehicle Dynamics Manager, dar și șasiul adaptiv cu patru moduri diferite (ECO, COMFORT, SPORT și INDIVIDUAL) le asigură celor trei versiuni agilitatea tipică acestora.

Mașinile sunt echipate cu sisteme de siguranță cum ar fi Lane Assist, Front Assit Autonomous Emergency Braking cu funcție de detectare a pietonilor, diferențial blocant electronic și servicii Car2X, climatizare automată și două porturi USB-C.

Cele trei își vor face debutul public la Salonul Auto de la Geneva.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide