Volkswagen a lansat un nou teaser pentru ”Project Trinity”. Sedanul electric urmează să fie construit începând din 2026

Autor: Marius Vișan 26 mart. 2021 Știri auto

Volkswagen oferă o nouă previzualizare a designului pentru ”Project Trinity”.

Sedanul propulsat electric urmează să fie construit la Wolfsburg începând din 2026 și va stabili noi standarde în ceea ce privește autonomia, viteza de încărcare și digitalizarea. Modelul va fi capabil de conducere ultra-automatizată, conform Nivelului 4.

Denumirea proiectului Trinity este derivată din cuvântul latin „trinitas” și reprezintă îmbinarea a trei elemente. Așadar, Trinity întruchipează trei teme esențiale: o platformă electronică nou dezvoltată cu un software ultraperformant, simplificarea structurii de alimentare și o producție complet interconectată și inteligentă la fabrica principală din Wolfsburg.

Trinity va face condusul autonom posibil pentru numeroși oameni în segmentul de volum. Până la demararea planificată a producției de serie din 2026, Trinity va atinge deja Nivelul 2+ și va fi pregătit pentru Nivelul 4.

Trinity va fi un fel de ”mașină a timpului”

Modelele viitoare de autovehicule precum Trinity vor fi produse cu semnificativ mai puține variante, iar hardware-ul va fi în mare parte standardizat. Atunci, mașinile vor avea practic aproape totul la bord, iar clienții vor putea activa funcțiile dorite „la cerere” în orice moment, prin intermediul ecosistemului digital din mașină. Acest lucru va reduce semnificativ complexitatea producției.

”Câteva aspecte importante: Trinity va schimba, de asemenea, designul VW din nou, concentrându-se și mai mult pe interioarele în care oamenii lucrează, se joacă, mănâncă și trăiesc împreună cu familia […]. Oamenii petrec în medie 2 ani și jumătate în mașini, și aproximativ 9 luni în prezența copiilor lor!” declară Herbert Diess, Președinte al Consiliului de Administrație al Grupului Volkswagen, într-o postare pe Linkedin.

Dezvoltând automobilul ca produs bazat pe software, Volkswagen creează condițiile pentru noi modele de afaceri, bazate pe date. Barierele pentru pătrunderea în universul mobilității individuale vor fi coborâte, oferind în același timp pachete de utilizare și mai atrăgătoare. Volkswagen intenționează să genereze venituri suplimentare în faza de utilizare – pentru servicii de încărcare și energie, dar și pentru funcții pe bază de software.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide