Dacia Duster 2024, surprinsă în teste pe Transalpina – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 29 aug. 2023 Știri auto

Noua generație Dacia Duster a fost surprinsă în timpul testelor, chiar în România. Mașinile încă se află sub folie de camuflaj.

Dacia se pregătește de lansarea noii generații a SUV-ului Duster, model care va introduce un nou design, inspirat de conceptul Bigster. Cea de-a treia generație a SUV-ului românesc ar trebui să ajungă pe piață în decursul anului viitor, dar, până atunci, producătorul se ocupă de faza de testare a noului model.

Testele cu noua generație a SUV-ului se desfășoară și pe teritoriul țării noastre și, grație fotografiilor postate pe câteva grupuri de Facebook, avem ocazia de a vedea Dacia Duster III pe meleaguri românești, fie ea și sub camuflaj. În imaginile postate pe Facebook putem vedea mai multe exemplare camuflate aflate în faza de testare. Se pare că mașinile au fost surprinse chiar la urcarea pe Transalpina și în Câmpulung Muscel.

Noua Dacia Duster 2024 este testată pe drumurile din România

Din câte putem observa, noul Duster va avea o filosofie de design net diferită, comparativ cu actuala generație. Putem vedea că noul model are un aspect mai robust, cu linii drepte și pasaje ale roților mai angulare. Blocurile optice par a fi inspirate de conceptul Bigster.

Noua Dacia Duster va fi și primul model Dacia, de la originalul 1100, care va avea frâne cu disc pe puntea din spate. De asemenea, se pare că Dacia va renunța la motoarele pe motorină pentru Duster. Noul SUV ar urma să primească un sistem de propulsie hibrid, ceea ce înseamnă că va fi al doilea model hibrid din gama Dacia, după Jogger. Cel de-al treilea hibrid din gama Dacia va fi SUV-ul Bigster, care urmează să fie lansat în 2025.

Oficialii Renault au spus că noul Duster va avea capabilități off-road mai bune și un interior mai spațios decât actuala generație. La fel ca la Jogger, Dacia va insista pe modalitatea de a folosi mașina la escapade în natură.

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Facebook Car Spotting / ProMotor - Informații și Discuții despre mașini


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide