Noua Dacia Duster evoluează. SUV-ul de familie vine acum cu cutie de viteze automată cu dublu ambreiaj și alte câteva noutăți

Autor: Marius Vișan 22 iun. 2021 Știri auto

Dacia prezintă detalii despre noul Duster facelift. SUV-ul de familie rămâne o mașină confortabilă, iar totodată își păstrează calitățile de mașină 4X4 robustă.

Poate cele mai importante schimbări de la exterior ar fi noua culoare de lansare, Orange Arizona, dar și blocurile optice care integrează luminile de zi în formă de „Y”, Duster fiind primul model Dacia echipat cu semnalizatoare cu LED (în față). De asemenea, și partea din spate integrează noua semnătură luminoasă Dacia.

La interior, Duster beneficiază de tapițerie și tetiere noi. De asemenea, există și o consolă centrală mai înălțată dotată cu o cotieră culisantă. Printre noutățile importante se numără noul ecran de 8 inch și cele două sisteme multimedia: Media Display și Media Nav.

Media Display cuprinde 6 boxe, radio DAB, conectivitate Bluetooth și două prize USB. Interfața este compatibilă cu Apple CarPlay și Android Auto. Comenzile dedicate pe volan permit activarea funcției de recunoaștere vocală. În cazul Media Nav, echipamentul multimedia dispune de sistem de navigație și de conectivitate wireless pentru Apple CarPlay și Android Auto.

Gama de motorizări a noii Dacia Duster a fost reînnoită

Marea noutate o reprezintă prezența cutiei de viteze automate EDC cu 6 trepte. Aceasta este disponibilă pe versiunea cea mai puternică (motorul TCe 150, în configurația 4×2). Totodată, merită menționat că versiunea ECO-G 100 are un rezervor GPL de o capacitate mărită cu aproape 50% (49,8 litri).

Toate motorizările răspund normei Euro 6D Full. Iată care sunt acestea:

• Diesel

-dCi 115, în variantele 4×2 sau 4×4, cu cutie de viteze manuală cu 6 trepte.

• Benzină

– TCe 90 în varianta 4×2 cu cutie de viteze manuală cu 6 trepte;
– TCe 130 în varianta 4×2 cu cutie de viteze manuală cu 6 trepte;
– TCe 150 în varianta 4×4 cu cutie de viteze manuală cu 6 trepte;
– TCe 150 în varianta 4×2 cu cutia de viteze automată EDC cu 6 trepte.

• Alimentare mixtă benzină-GPL

-ECO-G 100 în varianta 4×2 cu cutie de viteze manuală cu 6 trepte.

Pentru amatorii de offroad, noua Dacia Duster vine cu o gardă la sol înălțată și funcția 4×4 Monitor (pe versiunea cu tracțiune integrală). Acesta furnizează informații precum înclinarea laterală a vehiculului, a unghiului de tangaj, busolă și altimetru.

Noua Dacia Duster vine cu anvelope noi

În versiunea 4×2 este echipat în serie cu anvelope optimizate CO2 (Green) care oferă o îmbunătățire cu 10% a rezistenței la rulare, pe când versiunile 4×4 au anvelopele tip 3PMSF. Pentru acestea din urmă nu este necesară înlocuirea lor pe timp de iarnă.

Noul Duster dispune de mai multe sisteme de asistență

Blind Spot Warning previne șoferul asupra prezenței unui vehicul în unghiul mort, iar senzorii cu ultra-sunete ajută la manevrele de parcare. În funcție de versiune, modelul dispune și de o cameră de luat vederi amplasată în spate care afișează linii de ghidare dinamice. Mai există și asistență la pornirea din rampă care menține vehiculul imobil timp de două secunde la plecarea de pe loc.

Sistemul multi-view (care cuprinde patru camere de filmat) îi permite șoferului să aibă o imagine mai bună asupra a ceea ce se află în jurul vehiculului.

Pentru versiunea 4×4 există controlul adaptiv al coborârii pentru pante abrupte sau în offroad. Acesta asigură o rulare adaptive între 5 și 30 km/h.

Noul Duster va fi comercializat începând din luna septembrie 2021 în versiunile 4×2 și 4×4.

Intră în GALERIA FOTO

Dimensiunile noii Dacia Duster

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Dacia


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide