Noua Dacia Spring ar putea fi lansată în această iarnă. La ce schimbări ne putem aștepta?

Autor: Ionuț Vîlciu 22 ian. 2024 Știri auto

Dacia Spring ar putea primi o actualizare substanțială pentru 2024. Noul model ar putea fi prezentat chiar la Salonul Auto de la Geneva.

Dacia Spring rămâne cea mai vândută mașină electrică pe piața din România și cel mai ieftin model electric vândut pe plan european. Pentru a menține modelul competitiv pe o piață pe care urmează să intre mașini foarte atractive, Dacia trebuie să ia măsuri pentru a menține Spring cât mai atractiv pentru clienți.

Astfel, noua Dacia Spring ar putea fi prezentată luna viitoare, la Salonul Auto de la Geneva, urmând ca în vara acestui an să fie livrate primele exemplare. Actuala generație a Daciei Spring a ajuns pe piață în urmă cu aproape 3 ani și s-a impus prin prețul accesibil. Însă, odată cu anunțarea unor rivali precum Citroen e-C3, popularitatea electricei de la Dacia ar putea avea de suferit.

O nouă Dacia Spring ar putea fi prezentată în iarna acestui an

Astfel, pentru a se asigura că Spring rămâne un concurent serios pe piața electricelor din România, chiar și după ce subvențiile au fost reduse la jumătate, Dacia pregătește o actualizare importantă pentru micul model electric de oraș.

Potrivit publicației franceze L’argus, versiunea restilizată a Daciei Spring va debuta la Salonul Auto de la Geneva, ce va avea loc în februarie. Mașina ar trebui să primească o parte frontală retușată, precum și un nou tablou de bord. Din punct de vedere tehnic, motoarele electrice de 45 și 65 CP vor fi preluate, dar bateria ar trebui să câștige 2 kWh, atingând aproape 30 kWh. Suficient pentru a garanta o autonomie de aproximativ 200 km în ciclul WLTP pentru versiunea entry-level. Toate pentru un preț de bază mai mic decât pragul psihologic de 20.000 de euro.

Dat fiind prețul mic țintit, nu sunt șanse ca mașina să fie produsă în Europa, asemenea rivalului Citroen e-C3.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide