Noua funcție de la Tesla va încânta proprietarii ce dispun de panouri solare

Autor: Ionuț Vîlciu 18 iul. 2023 Știri auto

Tesla oferă o nouă funcție care le va permite proprietarilor să folosească mai inteligent energia produsă de panourile solare, cu condiția să îndeplinească anumite cerințe.

Tesla a introdus o nouă funcție denumită „Charge on Solar” care poate transforma excesul de energie solară în energie pentru a încărca bateria mașinii. Proprietarii de Tesla vor avea nevoie de câteva lucruri pentru ca noua caracteristică să funcționeze, relatează Carscoops.

Pentru a folosi această nouă funcție, utilizatorii vor avea nevoie de o mașină Tesla cu versiunea software 2023.26 sau mai recentă, un Tesla Powerwall cu versiunea de software 23.12.10 sau mai recentă și să producă energie solară, bineînțeles. În cele din urmă, vor avea nevoie de aplicația Tesla (versiunea 4.22.5) pentru a ajusta modul în care cei doi parametrii funcționează în armonie unul cu celălalt.

Odată ce aceste elemente sunt puse în ordine, utilizatorii pot pur și simplu să deschidă aplicația Tesla, să selecteze vehiculul în cauză și apoi să apese „Charge on Solar”. Aplicația va cere apoi utilizatorului să stabilească o limită de taxare și o locație preferată de încărcare. Pe scurt, acest lucru ar trebui să permită utilizatorilor să extragă de la rețea doar atâta încărcare pe cât doresc înainte de a completa doar cu energie solară.

Tesla lansează o funcție care utilizează mai inteligent producția de energie solară

Odată ce a trecut la încărcarea cu energie solară, vehiculul va monitoriza situația de încărcare în timp real și va ajusta nivelul de încărcare a puterii la fiecare zece secunde, în funcție de necesități. De asemenea, utilizatorii pot programa când să folosească încărcarea solară și când nu.

Unul dintre marile beneficii aduse de această funcție este creșterea puterii totale de care se poate profita prin intermediul panourilor solare. În loc să fie nevoit să tragă energia care este deja stocată în Powerwall, noul sistem omite acest lucru și alimentează vehiculul direct cu energia produsă de panourile solare.

Cel puțin pentru moment, această caracteristică funcționează doar pentru Tesla Powerwall. Cei care au baterii de la producători terți care stochează energia solară nu pot profita de Charge on Solar deocamdată.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide