Noua generație a lui Maserati Levante va fi un SUV complet electric

Autor: Ionuț Vîlciu 03 ian. 2023 Știri auto

Noua generație a SUV-ului Maserati Levante va primi un sistem de propulsie complet electric. SUV-ul italian va putea concura cu modele precum BMW iX sau Mercedes-Benz EQS.

A doua generație a SUV-ului italian ar putea renunța la motoarele termice în favoarea unui sistem de propulsie complet electric. SUV-ul va deveni în acest fel un rival pentru modele precum BMW iX, Mercedes-Benz EQS sau Audi Q8 e-tron.

Este de așteptat ca SUV-ul Levante să fie ultimul membru care va fi introdus în prima generație de vehicule electrice de la Maserati. Acesta ar trebui să fie lansat după versiunile Folgore ale lui Grecale, Granturismo, Grancabrio, MC20 și următorul Quattroporte. Se preconizează va utiliza o versiune special adaptată a platformei Giorgio a companiei Alfa Romeo, așa cum este cazul și pentru versiunile electrice sau termice ale lui Grecale și Granturismo.

Maserati devine o marcă electrică

Într-un interviu oferit publicației Autocar, CEO-ul Maserati, Davide Grasso, a sugerat importanța modelului electric Levante și a spus că dezvoltarea acestuia va beneficia foarte mult de parteneriatul dintre cele 14 mărci ale Grupului Stellantis.

„Ne concentrăm foarte mult pe acest program și este ceva care mă entuziasmează cu adevărat, pentru că vedem cu adevărat oportunitatea pe care o avem ca parte a unui grup foarte mare, ceea ce face ca inovația să fie una dintre primele priorități. Așa că sunt foarte încântat de felul în care programul începe să ia formă”, a spus Davide Grasso.

Chiar dacă detaliile tehnice precise rămân deocamdată necunoscute, noul SUV Levante Folgore ar putea fi oferit exclusiv cu tracțiune integrală, dar cu o gamă întreagă o gamă de sisteme de propulsie. Vârful de gamă ar putea fi reprezentat chiar de un sistem cu trei motoare de 745 CP preluat de la Granturismo. Acest lucru i-ar oferi suficientă putere pentru a înfrunta alte SUV-uri performante de pe piață, precum Tesla Model X sau Lotus Eletre.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide