Noua generație a SUV-ului Honda CR-V a fost dezvăluită accidental în China

Autor: Mihai Morcovescu 13 mai 2022 Știri auto

Producătorul japonez de automobile Honda lucrează în momentul de față la dezvoltarea noii generații a modelului CR-V. Noul SUV de segment C a fost dezvăluit accidental în China înainte de debutul oficial, care este planificat spre sfârșitul acestui an.

Viitorul Honda CR-V va fi mai mare decât actualul model

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Cea de-a cincea iterație Honda CR-V a fost lansată în 2016. SUV-ul nipon este oferit la nivel mondial atât într-o variantă cu cinci locuri, cât și într-o configurație cu șapte locuri. Modelul se apropie de sfârșitul ciclului de viață, dovadă fiind că a fost eliminat din gama Honda pe mai multe piețe internaționale.

Pe internet au fost scăpate accidental fotografii care ne dezvăluie noua generație. În imagini se poate vedea că noul CR-V va fi mai mare decât actualul model, ceea ce înseamnă că va continua să fie oferit în versiunea cu trei rânduri de scaune. Mașina va măsura 4.703 mm în lungime, 1.866 mm în lățime și 1.680 mm în înălțime. Ampatamentul va măsura 2.701 mm.

Noul SUV afișează un design mai unghiular, foarte asemănător cu modelul Breeze comercializat exclusiv pe piața din China. Se remarcă noile faruri LED ascuțite, care flanchează grila radiatorului de tip plasă. Aceasta prezintă acum o baghetă cromată sub capotă și este mai mare și mai agresivă.

De asemenea, bara de protecție a fost reproiectată și pare să găzduiască luminile diurne LED. Acestea sunt amplasate vertical la extermitățile spoilerului, fiind inspirate de noua Honda HR-V. Mașina va primi jante de 17 inch pentru versiunea cu tracțiune față și de 18 inch pentru modelul AWD.

O modificare importantă o reprezintă poziționarea oglinzilor laterale. Acestea sunt acum instalate pe portieră pentru a ajuta, probabil, la eliminarea așa-numitelor puncte moarte pentru șofer.  La spate noua CR-V prezintă stopuri LED în forma literei L, un eleron discret deasupra lunetei și două țevi de eșapament pentru sistemul de evacuare.

Din punct de vedere tehnic, noua CR-V va folosi un motor turbo de 1,5 litri pe benzină, care livrează 193 CP și 243 Nm de cuplu. Din ofertă va mai face parte și o motorizare mild-hybrid. Aceasta se va baza pe un benzinar de 2,0 litri aspirat natural, care va genera 143 CP și 175 Nm. Ambele unități vor fi oferite standard cu o cutie de viteze automată CVT.

Cum spuneam, noua generație Honda CR-V va fi dezvăluită cel mai probabil spre sfârșitul lui 2022.

Sursa: Motor1

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Honda


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide