Noua generație a SUV-ului Mercedes-Benz GLC ar putea fi prezentată la 1 iunie

Autor: Mihai Morcovescu 03 apr. 2022 Știri auto

Producătorul german de automobile Mercedes-Benz a dat publicității un set de imagini cu un prototip al viitoarei generații GLC. Acestea au fost realizate în timpul testelor în condiții de temperaturi scăzute care au avut loc în nordul Europei, la Arjeplog (Suedia). Versiunea de serie va fi dezvăluită cel mai probabil în ziua de 1 iunie.

Noul Mercedes-Benz GLC va folosi motorizări mild-hybrid și plug-in hybrid

Noua iterație a SUV-ului va fi dezvoltată pe arhitectura MRA2, pe care o va împărți cu actualul model C-Class. Deși Mercedes-Benz nu a dezvăluit detaliile tehnice, a transpirat deja informația potrivit căreia roțile posterioare vor vira la un unghi maxim de 4,5 grade. Astfel, raza de bracare va scădea la 10,8 metri, informează Motor1, citându-i pe nemții de la MB Passion.

De asemenea, din aceeași sursă aflăm că noul GLC va crește în dimensiuni. Lungimea va fi de 4,72 metri față de 4,65 metri cât măsoară actualul model. Ampatamentul va fi mai mare cu 15 mm, în timp ce volumul spațiului de încărcare va crește cu 50 de litri până la 600 de litri.

Gama de motorizări pentru Europa ar urma să cuprindă motorizări pe benzină și diesel, care vor funcționa alături de un sistem „mild-hybrid” de 48 de volți și o unitate electrică de 23 CP.

De asemenea, din ofertă vor mai face parte trei versiuni plug-in hybrid. Este vorba de două modele echipate cu motoare pe benzină (300e și 400e) și un diesel (300de). Toate vor oferi standard sistem de tracțiune integrală 4Matic. Autonomia în modul electric va fi de peste 100 de kilometri în ciclul WLTP. Clienții vor putea încărca acumulatorul variantelor PHEV cu o putere de până la 60 kWh.

Ca dotări standard amintim cea mai recentă versiune a sistemului de infotainment MBUX și un instrumentar de bord digital cu ecran de 12,3 inch. De asemenea, vor exista și un display central de 11,9 inch.

Noul SUV compact din Stuttgart va fi prezentat pe 1 iunie. Mercedes-Benz GLC își va face debutul comercial pe piața din Europa în luna septembrie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mercedes-Benz


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide