Noua generație de Apple CarPlay va controla și instrumentarul de bord, nu doar ecranul central

Autor: Ionuț Vîlciu 21 dec. 2023 Știri auto

Noua generație Apple CarPlay nu doar că va afișa conținut pe ecranul principal de infotainment, dar va putea prelua controlul instrumentarului de bord digital, pentru o integrare completă.

În 2022, Apple a anunțat că următoarea generație de CarPlay va trece la un nou nivel. Nu numai că va putea afișa conținutul dorit pe ecranul central al mașinii, ci va putea prelua fiecare ecran din vehicul. Acum, compania arată cum vor arăta designurile sale personalizate.

Apple a publicat două randări prin care putem vedea cum va arăta sistemul pe Aston Martin și Porsche. Astfel, compania exemplifică și cât de diferită poate deveni interfață, în funcție de mașina pe care rulează.

Spre exemplu, pe sportiva britanică preia ecranul de infotainment, dar și grupul de instrumente, care prezintă cadrane argintii cu contururi de culoare verde, care încorporează coperta albumului sursei media ce este redată.

Apple CarPlay va oferi o integrare completă cu anumite modele de mașini

Între timp, la Porsche, sistemul controlează ecranul tactil central, grupul de instrumente și ecranul pasagerului. Pe toate ecranele este prezent un afișaj ce imită celebra tapițerie Porsche în carouri, iar grupul de instrumente are un cadran central cu un vitezometru în stânga și un cronometru în dreapta.

Apple a promis că noul CarPlay va putea prelua date direct din vehicul pentru a rula lucruri precum vitezometrul, indicatorul bateriei, indicatorul de gaz și multe altele.

Scopul noului CarPlay este de a integra perfect experiența iPhone într-un vehicul și de a le permite șoferilor să-și acceseze toate aplicațiile, contactele și alte detalii prin sistemul de infotainment al vehiculului și, de asemenea, oferă șoferilor o mulțime de opțiuni de personalizare.

Încă nu știm când această versiune de CarPlay complet integrat va fi introdus în vehiculele Porsche. Cu toate acestea, se pare că Aston Martin a declarat că viitorul său sistem de infotainment, care va fi lansat în 2024, va fi compatibil cu noul CarPlay complet integrat.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Apple


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide