Apple a dezvăluit noua generație a sistemului multimedia Apple CarPlay. Când va fi disponibilă?

Autor: Mihai Morcovescu 07 iun. 2022 Știri auto

Compania americană Apple a dezvăluit în cadrul Worldwide Developers Conference informațiile referitoare la noua generație Apple CarPlay. Noul sistem multimedia va folosi mai multe display-uri, inclusiv instrumentarul de bord digital. Interfața și comenzile vor putea fi personalizate printr-o gamă variată de culori și de teme grafice

Modalități multiple de personalizare

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Comparativ cu actuala versiune, noul Apple CarPlay propune noi funcții și o integrare mai bună cu mașina și cu comenzile de bază ale acesteia. Noua versiune va oferi conținut pentru mai multe ecrane ale mașinii. Practic, acesta va afișa doar informațiile pe care le dorește șoferul.

Noua generație a sistemului le va permite șoferilor să-și personalizeze interfața grafică a instrumentarului digital și a ecranului central. Astfel, sistemul va adapta automat modul de afișare în funcție de formatul fiecărui display din habitaclu.

În același timp, sistemul dezvoltat de compania din Cupertino (SUA) va înlocui afișajele digitale. El va putea reda informații precum GPS-ul, viteza și modul de condus. De asemenea, va putea afișa nivelul de carburant, iar în cazul mașinilor electrice pe cel al bateriei. Noul Apple CarPlay va beneficia și de widget-uri care pot afișa date despre temperatura sau melodia redată.

Gigantul tehnologic american nu se oprește aici. Noua generație Apple CarPlay va putea înlocui chiar și unele comenzi din fabrică ale mașinii. Funcții de bază precum scaunele încălzite și ventilate, setările climatizării automate și setările sistemului audio vor putea fi accesate direct din interfața noii generații Apple CarPlay.

Apple a precizat că discută cu mai mulți producători auto pentru a introduce noua generație de software pe mașinile acestora. Printre numele de mărci vehiculate în acest moment se numără Mercedes-Benz, Porsche, Jaguar, Volvo, Renault, Nissan și Ford. Primele modele care vor primi noul sistem multimedia vor fi lansate pe piață spre finalul anului 2023.

Sursa: Apple

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Apple


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide