Noua generație Ford Mustang va debuta în luna septembrie, la Salonul Auto de la Detroit

Autor: Mihai Morcovescu 27 iul. 2022 Știri auto

Producătorul american de automobile Ford se pregătește de lansarea celei de-a șaptea generații a modelului Mustang. Potrivit celor mai recente zvonuri care circulă în industrie, noua iterație a legendarului muscle-car va fi dezvăluit mai devreme decât era planificat. Mai exact, momentul ar fi fost fixat pentru luna septembrie, cu ocazia Salonului Auto de la Detroit.

Potrivit unei informații lansată anterior de publicația „Car and Driver” de peste Ocean, noul Mustang ar fi urmat să debuteze pe 17 aprilie 2023. Această dată ar fi fost aleasă, spune sursa citată, deoarece coincide cu data debutului primei generații, în 1964.

Dacă debutul din septembrie se confirmă, Ford ar putea să planifice altceva pentru aprilie anul viitor. Conform Motor1, atunci ar putea să fie deschise listele de comenzi sau chiar să demareze producția. În acest moment, nimic nu este confirmat în ceea ce privește debutul.

Noul Ford Mustang va folosi același motor V8 de pe actualul model

Ford Mustang Mach 1

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Deocamdată, reprezentanții „ovalului albastru” nu au dezvăluit nici un fel de detaliu referitor la sistemul de propulsie al noului Mustang. Conform sursei citate, noua generație ar urma să folosească în continuare propulsorul V8 de pe actualul model.

De asemenea, noua iterație va fi oferită și cu un motor EcoBoost cu 4 cilindri. În schimb, pentru prima dată în istoria modelului, din ofertă ar urma să facă parte și versiuni electrificate. Una dintre acestea ar urma să fie bazată pe același motor cu opt cilindri în V.

Mai mult decât atât, noul Ford Mustang va păstra și cutia de viteze manuală cu 6 rapoarte. Cel mai probabil, aceasta va fi ultima generație oferită cu motoare cu ardere internă. Începând cu nul 2027, faimosul „poney car” va deveni 100% electric. În același timp, Ford și-a propus să participe la cursele de turisme cu o nouă versiune GT3.

Ca și până acum, noul Ford Mustang va fi produs la uzina pe care producătorul american o deține la Flat Rock, în apropiere de Detroit.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ford


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide