Noua generație Honda Civic pentru Europa va ajunge pe piață în toamnă. Modelul este full hybrid

Autor: Cristian Gubandru 24 mart. 2022 Știri auto

Noua generație Honda Civic pentru piața europeană sosește în toamnă. Modelul este disponibil exclusiv hibrid, cu un motor de 183 CP.

Hatchback-ul va fi oferit clienților europeni cu un sistem full hybrid. Completând gama de modele electrificate Honda pentru Europa, noul Civic dispune de tehnologia e:HEV (vehicul electric hibrid), alăturându-se celorlalte modele electrificate ale mărcii: Jazz, Jazz Crosstar, CR-V, HR-V și Honda e.

Honda Civic hibrid dispune de trei motoare

Sistemul hibrid este compus dintr-un nou motor de 2,0 litri cu injecție directă DOHC i-VTEC pe benzină și două motoare electrice alimentate de o baterie litiu-ion cu 72 de celule. Civic e:HEV are 183 de cai putere (135 de kilowați) și un cuplu de 315 Nm.  Japonezii spun că noul Civic are emisii de CO2 sub 110 grame pe km.

Civic vine cu patru moduri de conducere: Eco, Normal, Sport și Individual.

Noua Honda Civic are o siluetă elegantă și sportivă, care a fost obținută prin coborârea liniei capotei cu 25 mm față de generația anterioară, în timp ce suprafața de sticlă a fost mărită pentru a crea un interior luminos.

Ampatamentul noului Civic a fost mărit cu 35 de milimetri, lucru care permite un spațiu mărit la interior și un aspect mai aerisit al acestuia.

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Hayonul a fost fabricat, pentru prima dată, folosind rășină, datorită unui nou proces avansat de fabricație, pentru a reduce greutatea cu 20%. Oglinzile laterale sunt acum atașate pe portiere, contribuind la reducerea punctelor moarte.

Civic va fi disponibil în trei linii de echipare: Elegance, Sport și Advance.

Echipările Elegance și Sport primesc opt difuzoare, în timp ce echiparea Advance dispune de 12 difuzoare premium BOSE. Sistemul multimedia este compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto.

Noua generație Honda Civic va fi oferită doar în varianta hatchback cu cinci uși. Ulterior, va fi disponibilă și versiunea sedan compact, care va avea o siluetă sportivă de coupé cu patru uși. Ulterior, în afară de declinația sportivă Type-R deja confirmată, în gamă ar putea fi introdusă configurația e:PHEV cu propulsie plug-in hybrid.

Versiunea europeană a hatchback-ului Civic va fi asamblată la uzina Yorii din Japonia.

Japonezii de la Honda și Sony vor forma o alianță pentru a produce vehicule electrice. Primele modele cu emisii zero rezultate din acest joint-venture ar urma să fie lansate în 2025.

Sursa: Honda

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Honda


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide