Noua generație Mazda 6 va sosi în 2023, dar fără tracțiune pe puntea spate

Autor: Mihai Morcovescu 27 mart. 2022 Știri auto

Noua generație a sedanului de clasă medie Mazda 6 ar trebui să-și facă debutul comercial la începutul anului viitor. Deși inițial se vorbea că ar putea fi dezvoltată pe o platformă complet nouă cu tracțiune pe puntea spate, acest lucru nu se va întâmpla. Cel puțin deocamdată.

Noua Mazda 6 va folosi motoare cu 6 cilindri în linie de până la 350 CP

Constructorul nipon lucrează la noua generație Mazda 6, care va prezenta schimbări radicale. Din punct de vedere estetic, noua iterație va primi elemente similare cu cele pe care le-am admirat pe conceptul Vision Coupe (foto, sus), prezentat în 2018.

Noutățile nu vor fi doar la capitolul design, ci și în ceea ce privește motorizările. Astfel, noua Mazda 6 ar putea fi primul model al niponilor care va folosi motorizări cu șase cilindri în linie pe benzină, diesel și Skyactiv-X. Acesta din urmă ar urma să livreze până la 350 CP și va funcționa în combinație cu un sistem mild-hybrid de 48 de volți. Ulterior, gama va fi completată cu o versiune plug-in hybrid și cu una 100% electrică.

Din păcate, contrar informațiilor care au circulat în industrie de câțiva ani, noua generație a sedanului nu va avea tracțiune pe puntea spate. Ar fi fost primul astfel de model după Mazda 929 din 1997.

Anunțul a fost făcut de șeful de dezvoltare și inginerie Mazda Europe, Joachim Kunz. Acesta a declarat că producătorul japonez se concentrează pe vânzările de SUV-uri și de crossovere. „Ar fi frumos să avem un model echipat cu motor cu 6 cilindri în linie și cu tracțiune spate. Însă, în acest moment, prioritatea Mazda o reprezintă SUV-urile pentru că asta se vinde cel mai bine”, a explicat Kunz.

Aceeași soartă ar putea să o aibă și coupe-ul sport RX-9, succesorul legendarelor RX-7 și RX-8. Existau speculații cum că Mazda ar fi planificat și o versiune Mazda 6 Coupe. Aceasta ar fi fost dezvoltată pe aceeași platformă RWD și propulsată de noua generație de motoare cu șase în linie, care a debutat pe crossover-ul CX-60.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mazda


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide