Noua generație Renault Espace va avea un acoperiș panoramic impresionant

Autor: Bogdan Bârliga 07 mart. 2023 Știri auto

Renault a prezentat noi detalii despre viitoarea generație Espace și compania franceză susține că acest model va prezenta „un acoperiș panoramic imens”. Ajuns la generația cu numărul șase viitorul Renault Espace pare să împrumute câteva caracteristici de la SUV-ul Austral și va putea fi configurat cu cinci sau șapte locuri.

Compania franceză a publicat o nouă serie de imagini teaser cu interiorul viitorului Renault Espace, iar fotografiile confirmă utilizarea unui plafon din sticlă de mari dimensiuni. Renault susține că acest acoperiș din sticlă are o lungime de 1,33 de metri și o lățime de 84 centimetri, iar pasagerii vor avea astfel o vedere inedită indiferent de locul pe care îl ocupă în mașină.

Noul Espace va avea o lungime de 4,72 metri și o lățime redusă cu 14 cm față de generația anterioară până la 2,48 metri inclusiv pentru rândul al treilea de scaune. Din ce putem observa în noile fotografii teaser plafonul panoramic din sticlă pare să se întindă pe aproape toată lungimea acoperișului. Acest aspect este confirmat și de adoptarea unei caroserii pentru Espace ce amintește mai mult de un SUV pentru că vânzările din segmentul monovolum sunt în scădere.

Elemente preluate de la Renault Austral

Noua generație Espace împrumută mai multe elemente pentru interior de la modelul Austral și sunt șanse mari să fie dotat cu motorizări similare. În noile imagini teaser pe lângă plafonul panoramic de mari dimensiuni putem să remarcăm și consola centrală. Bordul prezintă ecranul de 12,3 inchi pentru instrumentarul de bord și ecranul central de 12 inchi pentru sistemul de infotainment. Locurile din față sunt despărțite de un tunel median înalt și schimbătorul de viteze a fost mutat pe coloana volanului pentru variantele dotate cu o cutie automată. Pentru că această consolă pare să fie foarte apropiată de cea utilizată pentru Austral sunt șanse mari să fie păstrate comenzile tradiționale pentru funcțiile uzuale.

După cum aminteam la capitolul motorizări ne putem aștepta să vedem pe listă propulsoarele utilizate pentru Austral: o unitate pe benzină de 1,3 litri cu patru cilindri de 140 CP, un sistem Mild Hybrid Advanced cu motor de 1,2 litri/130 CP și varianta full hibrid a motorului de 1,2 litri în asociere cu o unitate electrică cu o putere cuprinsă între 160 CP și 200 CP în funcție de versiune.

Noul Renault Espace va avea premiera mondială pe data de 28 martie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Renault


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide