Primele informații despre noua generație Renault Espace

Autor: Bogdan Bârliga 14 feb. 2023 MASINI NOI

Renault pregătește o nouă generație pentru monovolumul Espace și grupul francez a oferit primele informații și schițe cu viitorul model.

Ajuns la generația cu numărul șase viitorul Renault Espace va putea fi configurat cu cinci sau șapte locuri, iar propulsoarele vor fi preluate de la alte modele din grup.

O nouă generație Renault Espace

Conform informațiilor prezentate de Renault noul Espace va avea o lungime de 4,72 metri și o lățime redusă cu 14 cm față de generație anterioară până la 2,48 metri inclusiv pentru rândul al treilea de scaune.

După cum remarcăm din schițele oficiale noul Espace are un design axat pe sportivitate, iar în lateral suprafața de sticlă se întinde la maximum spre spate monovolumului.

Din aceste prime imagini oficiale în care sunt prezentate versiunile de caroserie cu cinci și șapte locuri putem să remarcăm că vom avea diferențe minime între cele două variante.

Renault nu a oferit informații despre motorizările posibile, dar este de așteptat să vedem în oferta pentru Espace câteva propulsoare utilizate pentru Austral.

Noul Renault Espace va avea premiera mondială la începutul acestei primăveri.

Modele noi în pregătire de Alianța Renault-Nissan-Mitsubishi

Cele trei companii au anunțat la începutul acestei luni un nou plan de colaborare și pe lângă modificările de natură financiară vom vedea în următori ani mai multe lansări comune de autoturisme.

Viitoarele modele Mitsubishi ASX și Colt vor fi realizate pe platforma CMF-B utilizată în prezent pentru Renault Captur și Renault Clio.

Renault va lansa pe piața vehiculelor utilitare modelul FlexEVan în anul 2026, acesta primul său vehicul care va beneficia de aplicarea tehnologiei Software-Defined Vehicle.

Viitorul autoturism electric compact dezvoltat de Nissan (model de segment B), bazat pe platforma CMF-BEV, urmează să fie produs în uzina ElectriCity a Renault Group, în Franța, începând din 2026.

Pentru gamele care urmează să fie lansate după anul 2026, Nissan și Renault Group vor analiza posibilitățile de colaborare pentru dezvoltarea viitoarei generații de vehicule electrice în segmentul C.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Renault


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide