Noua generație Toyota C-HR va fi prezentată pe 26 iunie. Ce știm despre noul crossover

Autor: Ionuț Vîlciu 12 iun. 2023 Știri auto

Cea de-a doua generație Toyota C-HR va fi dezvăluită în curând. Ce știm până acum despre noul model al producătorului japonez?

Prima generație a crossover-ului Toyota C-HR a fost adusă pe piață în 2016, ceea ce nu poate decât să însemne că e timpul ca producătorul nipon să aducă o nouă generație care să o înlocuiască pe actuala.

Analizând recentele scurgeri de informații, de brevete și fotografiile spion de înaltă calitate, Carscoops a ilustrat noul design pe care ar putea să îl poarte noua generație de Toyota C-HR. Putem spune că dacă mașina va semăna cu ceea ce vedem în aceste imagini, Toyota a decis să adopte o linie de design foarte futuristă.

Actuala generație C-HR a avut și are un design îndrăzneț, vestind o nouă direcție de design pentru o companie care a jucat întotdeauna în siguranță. Producătorul auto japonez împinge stilul mai mult, astfel încât vehiculele lor să iasă în evidență.

Noua Toyota C-HR va avea un design și mai îndrăzneț

Noul C-HR aproape că este o transpunere 1:1 a conceptului Toyota 2022 Prologue, prezentând proporții similare, siluetă și design, inclusiv ușile din spate distinctive, deși foarte mici. În mod remarcabil, noul C-HR prezintă un design frontal îndrăzneț și radical, cu faruri cu LED-uri în forma literei C, asemănătoare cu cele folosite pe noua generație de Prius.

Designerii s-au axat pe panourile contrastante ale caroseriei, inclusiv elementele întunecate pe pragul inferior, grafica frontală, acoperișul și secțiunea din spate, elemente care cu siguranță vor capta atenția.

Interiorul ar trebui să primească un plus de rafinament

Noul C-HR va oferi o cabină mai calitativă și bazată pe tehnologie, cu îmbunătățiri ale spațiului ocupanților și confortului. Am putea spune că seamănă puțin cu interioarele de la BMW prin designul centrat pe șofer și modul în care tabloul de bord se înfășoară în jurul interfeței ecranului tactil. Există un rând cu butoane care servesc funcțiilor de încălzire, ventilație și aer condiționat, în timp ce o margine îngustă a consolei centrale găzduiește frâna de parcare electrică, selectorul modului de conducere și selectorul transmisiei.

Alte caracteristici notabile vor include un sistem digital de acces fără cheie, un panou de instrumente digital și un head-up display, toate contribuind la o experiență de condus mai avansată. În plus, C-HR ar trebui să vină standard cu suita Toyota Safety Sense 3.0, oferind o gamă de sisteme avansate de asistență pentru șofer, cum ar fi avertizare pre-coliziune, detectarea pietonilor, avertizare de părăsire a benzii de rulare, asistență la direcție și control dinamic al vitezei de croazieră.

Noua Toyota C-HR va fi și mai prietenoasă cu mediul

După cum Toyota a confirmat anul trecut, motorizările disponibile pe noul model vor include variante hibride și hibride plug-in, în timp ce un model complet electric ar putea debuta ulterior. Având în vedere că împarte aceeași platformă TNGA-C cu cel mai recent Prius, este foarte probabil ca ambele sisteme de propulsie hibride de pe noul C-HR să fie împrumutate de la Prius. Configurația standard a lui Prius are un motor de 2,0 litri cu patru cilindri combinat cu un nou pachet de baterii litiu-ion, rezultând o putere deloc neglijabilă de 197 CP. Pentru cei care caută mai multă performanță și confortul încărcării acasă, va exista o opțiune PHEV. La Prius, acest grup motopropulsor oferă 223 CP.

Mai avem puțin de așteptat până când vom putea vedea cu adevărat mașina, lansarea oficială fiind programată pe 26 iunie. Până atunci, puteți analiza imaginile furnizate de Carscoops AICI.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Toyota


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide