Noua Toyota Prius este aici. A cincea generație de Prius aduce schimbări importante

Autor: Ionuț Vîlciu 16 nov. 2022 Știri auto

Toyota a prezentat noua generație a lui Prius. Noul model va fi disponibil doar sub forma unui hibrid plug-in.

Cea de a cincea generație a lui Prius este aici. În Europa, Toyota va vinde noul Prius doar sub forma unui hibrid plug-in. Sistemul este conține un nou motor termic de 2,0 litri, puterea totală fiind de 220 de cai putere. Astfel, pachetul de propulsie hibrid combină motorul de 2,0 litri, care dezvoltă 149 de cai putere cu un motor electric. Motorul electric dezvoltă o putere de 161 de cai putere. Puterea combinată ajungând la valoarea de 220 de cai. Este o îmbunătățire semnificativă față de generație curentă, care produce doar 120 de cai putere.

Și capacitatea bateriei a crescut. Acum, bateria noului Prius are o capacitate de 13,6 kWh. Ea este montată sub bancheta din spate, fapt care ar trebui să însemne că nu a fost sacrificat spațiu în portbagaj. Pentru și mai multă eficiență, Toyota oferă opțiunea de a monta panouri solare pe mașină.

Conform celor comunicate, producătorul spune că noua generație de Prius ar trebui să aibă o autonomie complet electrică cu 50% mai mare.

Toyota Prius rămâne o figură familiară, dar aduce câteva schimbări importante

În primul rând, aspectul exterior a fost revizuit. Mașina este mai joasă, mai lată, dar mai scurtă față de predecesorul său. Cu toate acestea, distanța dintre punți a crescut, ceea ce ar trebui să însemne că noul Prius oferă mai mult spațiu la interior. Per total, designul exterior a fost simplificat, mașina având acum un aspect mult mai curat.

La interior, construcția este împărțită pe trei niveluri, adoptând o „Arhitectură Insulară”. Acest nou design este împărțit în trei părți: habitaclul, modulul șoferului și panoul de instrumente plutitor. Este un design asemănător cu cel al Toyotei bZ4x.

Partea centrală constă într-un ecran de infotainment care iese din bord. Singurul control fizic pare a fi un buton din colțul din dreapta jos al ecranului. Climatizarea și-a păstrat comenzile fizice, ceea ce poate fi un bonus. Nu trebuie să le cauți prin meniuri, ele existând mereu acolo.

Mașina va debuta în Europa pe 5 decembrie 2022. Până atunci, ea va fi prezentată în Japonia și în Statele Unite ale Americii.

 

 

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Toyota


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide