Noua generație Volkswagen Amarok va fi dezvăluită pe 7 iulie

Autor: Mihai Morcovescu 01 iul. 2022 Știri auto

Reprezentanții Volkswagen au confirmat că noua generație Amarok va fi lansată oficial în ziua de 7 iulie. Producătorul german de automobile a publicat ceea ce ar putea fi una dintre ultimele imagini-teaser dinaintea premierei mondiale.

De asemenea, au fost prezentate și două clipuri video care dezvăluie exteriorul reproiectat al camionetei. Noul Amarok a fost anunțat încă din urmă cu doi ani. De atunci, divizia de vehicule comerciale Volkswagen a demarat o campanie de promovare a viitorului pick-up în care au fost publicate, pe rând, schițe de design și o serie de imagini și videoclipuri teaser.

Noul Volkswagen Amarok va oferi 30 de sisteme de asistență activă

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Noua iterație a camionetei germane va primi un design complet schimbat comparativ cu actualul model. Câteva dintre noile detalii estetice se pot observa și în cel mai recent teaser.

În imagini se disting o porțiune a farului LED, capota profilată și aripa față. Aceasta din urmă este evazată și are protecție din plastic. Camioneta va folosi anvelope specifice de off-road și jante din aliaj de mari dimensiuni.

Deși Volkswagen ține încă secrete multe informații, știm deja că noul Amarok va avea o cabină asemănătoare cu cea a noului Ford Ranger. Clienții vor beneficia de un sistem de infotainment de 10 inch (cel de 12 inch va fi opțional) și 30 de sisteme de asistență activă, 20 dintre ele noi pentru Amarok.

Nu vor lipsi asistența pentru menținerea și schimbarea benzii de rulare, asistenți pentru lumini și viteză și cameră video cu vedere panoramică. De asemenea, va fi disponibil un sistem pentru recunoașterea semnelor de circulație.

Din punct de vedere tehnic, noul VW Amarok va primi o gamă de cinci motorizări de 2,0 și 3,0 litri: un benzinar și patru dieseluri. Vârful de gamă va fi echipat cu un diesel V6 de 3,0 litri, care este folosit și de noul Ford Ranger. Vor fi disponibile la alegere versiuni cu roți motrice spate și cu tracțiune integrală temporară sau permanentă.

Noul Volkswagen Amarok va fi dezvăluit, cum spuneam, pe 7 iulie. Vânzările vor demara spre finalul anului curent.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide