Noua Honda Civic Type-R a bătut recordul pe circuitul de la Suzuka pentru mașinile cu tracțiune față (cu video)

Autor: Mihai Morcovescu 07 apr. 2022 Știri auto

Producătorul japonez de automobile Honda lucrează la noua generație Civic Type-R, care va fi lansată în cursul acestui an. Un prototip al hatchback-ului de performanță a stabilit un nou record pe circuitul de la Suzuka pentru modelele cu tracțiune pe puntea față.

Noua Honda Civic Type-R a bătut recordul cu aproape o secundă

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Știm de ceva timp că noua Civic Type-R urmează să-și facă debutul oficial în prima jumătate a acestui an. De altfel, cei de la Honda au dezvăluit fotografii, filmulețe și informații din timpul testelor la care au fost supuse în ultimele luni prototipuri Civic Type-R pe circuitul de la Suzuka.

Tocmai pe legendarul traseu nipon un prototip al noii generații Honda Civic Type-R a stabilit un nou record pentru mașinile cu roți motrice față. Timpul înregistrat pe un tur de circuit la Suzuka a fost de 2:23,120.

Vechiul record – 2:23,993 – îi aparținea versiunii Civic Type-R Limited Edition și fusese stabilit în urmă cu doi ani. În ambele cazuri a fost folosită varianta de 5,8 kilometri a circuitului.

Noua generație Civic Type-R va folosi o versiune revizuită a motorului cu patru cilindri turbo de 2,0 litri de pe generația anterioară. În configurația actuală, propulsorul livrează 310 CP și 400 Nm de cuplu.

Resursele hot-hatch-ului sunt trimise către puntea față prin intermediul unei cutii de viteze manuale cu șase trepte. Noua iterație va fi oferită disponibilă, de asemenea, doar cu transmisie manuală.

 

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Capturi video


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide