Noua Honda CR-V ajunge în Europa. Va fi disponibilă doar cu propulsoare hibride – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 15 mai 2023 Știri auto

Noua generație a SUV-ului Honda CR-V ajunge în Europa. Noul model poate fi cumpărat atât ca full hybrid, cât și sub formă de plug-in hybrid.

Cea de-a șasea generație a SUV-ului Honda CR-V a fost dezvăluită pentru piața europeană, urmând să fie disponibilă exclusiv cu opțiuni de propulsie hibridă (e:HEV) și plug-in hybrid (e:PHEV). Primul tren de rulare de tip PHEV pe care Honda îl vinde în Europa a fost detaliat la un eveniment media organizat la centrul european de cercetare și dezvoltare Honda din Offenbach, Germania, alături de modelul e:Ny1 complet electric și ZR-V hibrid.

Noua Honda CR-V destinată pieței din Europa arată exact ca modelul de specificație americană care a fost introdus în iulie 2022. Modificări minore au fost aduse ornamentului barei de protecție, mașina a primit și o grilă ușor diferită și insignele unice ajută la distingerea variantelor e:HEV de variantele e:PHEV. Acesta din urmă se diferențiază și mai mult prin portul de încărcare care este montat pe aripa față.

Noua Honda CR-V nu va fi vândută cu motoare pur termice

Potrivit Carscoops, marea diferență între varianta europeană și cea nord-americană a Hondei CR-V este lipsa motoarelor exclusiv termice. Ca urmare a angajamentului Honda de a oferi doar modele electrificate în Europa, CR-V este disponibil în opțiuni full hybrid și plug-in hybrid. Vârful de lance este varianta e:PHEV, care este prima Honda hibrid plug-in pentru clienții europeni și oferă o autonomie complet electrică de până la 82 km.

Ambele variante dispun de un motor pe benzină de 2,0 litri aspirat natural, cu patru cilindri, combinat cu două motoare electrice. Honda nu a specificat dacă va exista o diferență de putere între cele două variante, dar e:PHEV va avea cel mai probabil o baterie litiu-ion de capacitate mai mare în comparație cu e:HEV, dată fiind autonomia de 82 km cu un plin de baterii.

Interiorul este familiar, mai ales dacă ați condus noua Honda Civic

Interiorul noului SUV arată familiar, având elemente de design pe care le-am mai văzut și pe actuala generație a Hondei Civic, precum banda orizontală care se întinde pe toată lățimea planșei de bord. Modelul de prezentare vine echipat cu ecranul tactil de infotainment mai mare de 9 inch, panoul de instrumente digital de 7 inch, climatizare cu două zone și sistemul audio Bose cu 12 difuzoare. Mai important, echipamentul de siguranță include noua suită Honda Sensing 360, care este o premieră pentru Europa.

Lansarea pe piață a noii Honda CR-V în Europa este programată pentru sfârșitul acestui an, prețul urmând să fie anunțat pe măsură ce ne apropiem de acea dată. Printre rivalii acestei mașini se numără Toyota RAV4, Nissan X-Trail, Subaru Forester și viitoarea Skoda Kodiaq.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Honda


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide