Honda Civic Sport: Hatchback-ul japonez nu a dispărut – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 14 mart. 2023 Știri auto

Cea de a unsprezecea generație de Honda Civic este deja de ceva timp pe piață, iar producătorul nipon ne demonstrează că hatchback-ul nu pleacă nicăieri.

Honda Civic a ajuns la cea de a unsprezecea generație, iar hatchback-ul japonez are o abordare nouă, ceva mai matură, în special dacă ne raportăm la generație precedentă. Exemplarul pe care l-am avut la dispoziție a venit într-o echipare Sport, intermediară, care ar trebuie să confere compactei japoneze un aspect mai sportiv, dar nu afectează confortul cu care ne-a obișnuit, chiar dacă vine dotată cu jante de 18 inch.

La exterior, în contrast cu vopseaua roșie, mașina primește elemente de design finisate cu negru. Farurile beneficiază de tehnologie full LED, iar în grila frontală vom găsi logo-ul Honda cu contur albastru, pentru că noul Civic este disponibil în România doar sub forma unui hibrid. Sub capotă regăsim un motor de 2,0 litri, pe benzină, care funcționează în marea majoritate a timpului ca un generator pentru motorul electric, iar la viteze mari va fi cuplat și el direct la roți. Puterea totală pe care acest sistem hibrid o oferă este de 184 CP, iar mașina accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 7,9 secunde, deci nu este o mașină lentă.

Interiorul este mai spațios decât la vechile generații

La interior, noua Honda Civic oferă un spațiu mare pentru un vehicul din clasa sa, fapt datorat creșterea totală a caroseriei. Poziția la volan este foarte bună. Designul respectă noua linie pe care Honda a implementat-o pe modelele sale, cu o linie orizontală care dă impresia că este o fantă mare de ventilație.

Pe această versiune, mașina primește tablou de bord parțial digital, climatizare automată pe două zone, diferite porturi de încărcare și un sistem de infotainment cu un ecran de 10 inch, care răspunde bine la comenzi, are navigație, dar și posibilitatea de a-ți conecta telefonul prin intermediul Apple CarPlay și Android Auto.

Prezentarea completă poate fi urmărită aici:

Video: Luci Popa

Text: Ionuț Vîlciu

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult
Luci Popa
Luci Popa
Pasionat de mașini de când a primit prima revistă, Luci a îmbrățișat jurnalismul auto în toate formele sale, print, online, video, social media și TV. citește mai mult

Comentarii
Inchide