Noua Kia Ceed facelift primește noul logo și arată acum mai sportiv

Autor: Elena Luchian 14 iul. 2021 Știri auto

Noua gamă Kia Ceed facelift primește acum noul logo al companiei. Sunt disponibile motoare noi, iar modelele din gamă vin cu un design modernizat.

GALERIE FOTO

Ceed este cea mai populară gamă de la Kia în Europa, trecându-și în cont 28% din cota de piață de aici. Faceliftul aduce modelelor o parte frontală complet redesenată și elemente care îi asigură un look mai sportiv. Jantele din aliaj restilizate și noi culori exterioare fac parte din ofertă.

Noua Kia Ceed primește noul logo al companiei. Grila tip “tiger nose” are acum un finisaj negru lucios. Versiunile PHEV sunt ușor de recunoscut, pentru că au o grilă închisă cu un finisaj în culori contrastante. În lateral se pot observa două prize de aer mari.

Pentru partea posterioară, sud-coreenii au ales un design simplificat. Suprafața dintre stopurile LED a fost netezită. Sub bara de protecție apare un difuzor de aer negru lucios. Modelul primește noile faruri LED. Versiunile GT-Line și GT vin cu lămpi spate care integrează 48 de module în formă de fagure, poziționate pe cinci rânduri, acoperite cu sticlă fumurie și înconjurate de un cadru roșu. O parte dintre LED-uri se aprinde secvențial atunci când cel aflat la volan acționează semnalizarea pentru schimbarea direcției.

Noua gamă Kia Ceed facelift – patru culori noi

Clienții vor putea comanda mașina cu unul dintre cele șase seturi de jante disponibile. Trei dintre ele sunt complet noi.  Versiunile de bază primesc jantele din aliaj de 16 inci cu finisaj argintiu. Cele negre de 17 inci sunt rezervate versiunii GT-Line. GT-ul va avea jante in aliaj de 18 inci cu accente roșii, dar și o serie de elemente sportive care îi vor anunța poziționarea în gamă. Accente roșii se vor regăsi și în partea frontală, și în partea posterioară. În plus, grila “tiger nose” este formată prin turnare cu injecție a două materiale pentru un finisaj negru și roșu lucios. Terminațiile evacuării sport vin cu un element distinctiv roșu GT.

Nu mai puțin de 13 culori exterioare sunt disponibile acum în noua gamă Kia Ceed facelift. Patru dintre acestea sunt noi. Este vorba despre Machined Bronze, Lemon Splash, Yucca Steel Grey și Experience Green.

Viitorul posesor de Kia Ceed poate alege dintre cele nouă tipuri de tapițerie. Patru ajung în gamă odată cu faceliftul. Printre opțiuni se regăsesc scaunele îmbrăcate în piele întoarsă neagă cu cusături gri contrastante pentru versiunea GT-Line și roșii pentru versiunea GT. Acestea două primesc și un schimbător de viteze nou. Versiunile cu transmisie automată vor avea un selector de trepte îmbrăcat în piele perforate.

Șoferul va beneficia de prezența unui ecran tactil de 12,3 inci și a unui instrumentar de bord digital de 10,25 inci.

Pentru a sublinia natura practică a versiunilor Sportswagon și ProCeed, Kia le-a echipat cu un buton care, printr-o simplă apăsare, rabatează automat spătarele locurilor din spate.

La capitolul siguranță, Kia trece pe lista de sisteme de asistență Forward collision avoidance assist, Lane Keeping Asssit, Intelligent Speedd Limit Warning și High Beam Assist. Mașinile sunt echipate și cu Smart Cruise Control.

Noua gamă Kia Ceed – motorizări

Noua Kia Ceed poate fi comandată și ca plug-in hybrid sau versiune mild-hybrid. La baza gamei se află motorul turbo de 1.0 litru cu trei cilindri și 120 de cai putere. Acesta poate fi comandat și cu transmisie automată și sistem micro-hibrid la 48 V.

Noua unitate de 1,5 litri pe benzină, care înlocuiește propulsorul de 1,4 litri, este disponibilă cu 160 de cai putere. Clientul poate alege o transmisie manuală cu șase trepte sau una automată cu șapte trepte și dublu ambreiaj.

Este disponibil și un diesel de 1,6 litri cu sistem micro-hibrid cu 136 de cai putere cu aceleași opțiuni de transmisie.

Cei care vor noua Kia Ceed PHEV vor primi mașina cu 141 de cai putere și baterie de 8,9 kWh, care asigură o rulare cu emisii zero de până la 57 de kilometri în mediul urban.

Versiunea GT vine cu motorul de 1,6 litri cu 204 cai putere și transmisie automată 7DCT.

Trei moduri de condus sunt disponibile. Este vorba despre Eco, Confort și Sport. Versiunea GT primește și modul GT Sports.

Noua gamă Ceed va ieși de pe liniile de asamblare ale uzinei Kia din Zilina Slovacia, începând cu luna august. Modelul va putea fi comandat în Europa începând cu trimestrul al patrulea al acestui an.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide