Noua Kia Niro EV: Varianta electrică oferă peste 460 km de autonomie – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 17 iun. 2023 Știri auto

Kia Niro EV a ajuns și în testele noastre. Versiunea electrică a noii Kia Niro se laudă cu autonomii serioase, de peste 460 de kilometri.

Kia Niro a primit o nouă generație, care poate fi comandată și în versiune complet electrică. Acesta oferă o autonomie declarată de 463 de kilometri cu o singură încărcare, dar vom aborda și subiectul autonomiei subiect cu ocazia acestei prezentări.

Noua generație a lui Niro are un aspect modern, futurist am putea spune. Partea frontală integrează blocuri optice cu LED, dar și portul de încărcare al bateriei. Aceasta măsoară 64,8 kWh și ar trebui să fie suficientă pentru peste 400 de kilometri în condiții reale de trafic. Mașina beneficiază de un singur motor electric montat pe puntea față, care dezvoltă 204 CP.

Forma mașinii a fost gândită pentru o aerodinamică cât mai bună, pentru o eficiență sporită. Putem vedea acest lucru în partea din spate, acolo unde există decupaje aerodinamice în montanții D. Observăm i stopurile verticale, iar în bara înglobează luminile de semnalizare. Portbagajul măsoară 475 de litri, o valoare bună pentru clasa din care mașina face parte.

Kia Niro oferă mult spațiu și la interior, chiar dacă este electrică

La interior, mașina este echipată cu scaune electrice, tapițate cu piele ecologică. Acestea beneficiază de încălzire, ventilație și memorie pentru șofer. O mare parte din interiorul noii generații de Niro este similară cu cel pe care îl întâlnim pe Kia EV6, fratele mai mare din gama producătorului coreean.

La fel ca la EV6, interiorul lui Niro dispune de două ecrane, unul pentru tabloul de bord, celălalt pentru sistemul de infotainment, fiind încastrate în același corp. Mașina are conectivitate cu Android Auto și Apple CarPlay. De asemenea, mai există un al treilea ecran pentru comenzile media, dar care poate fi folosit și pentru comenzile climatizării.

Există multiple spații de depozitare, dar și un head-up display, iar consola centrală adăpostește selectorul transmisiei și un pad pentru încărcarea wireless a telefoanelor.

VIDEO

Video: Luci Popa

Text: Ionuț Vîlciu

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult
Luci Popa
Luci Popa
Pasionat de mașini de când a primit prima revistă, Luci a îmbrățișat jurnalismul auto în toate formele sale, print, online, video, social media și TV. citește mai mult

Comentarii
Inchide