Kia Niro, câștigătoare a Women’s World Car of the Year 2023

Autor: Adrian Somai 10 mart. 2023 Știri auto

După ce în urmă cu câteva luni a ajuns din nou în etapa finală a competiției „Mașina anului în Europa” (European Car of the Year – COTY), Kia Niro reușește în cele din urmă să își adjudece un premiu important în acest an. Este vorba despre Women’s World Car of the Year 2023, premiu pe care îl căștigă chiar în luna martie, luna femeilor din întreaga lume.

Un juriu alcătuit din 63 de jurnaliste auto au avut de ales între Kia Niro, Jeep Avenger, Citroen C5-X, Audi RS3, Ford Ranger și Nissan X-Trail. În prima etapă, juriul a ales câștigătoarele a șase categorii secundare, Kia Niro dovedindu-se a fi laureata categoriei pentru “Cea mai bună mașină de oraș”. În cele din urmă, marea câștigătoare a fost aleasă dintre mașinile care s-au impus în categoriile secundare.

Jeep Avenger a fost desemnată cu această ocazie “Cea mai bună mașină de familie”, în timp ce Citroen CX-5 a câștigat premiul pentru “Cea mai bună mașină de dimensiuni mari”. Cele 63 de jurnaliste care au alcătuit juriul acestei ediții a Women’s World Car of the Year 2023 au mai desemnat Nissan X-Trail drept “Cel mai bun SUV de dimensiuni mari”, iar Audi RS3 drept “Cea mai bună mașină de performanță”. În cele din urmă, Ford Ranger s-a mai impus în cadrul categoriei secunde dedicate celui mai bun 4×4.

KIA își propune să aibă o gamă de mașini 100% electrice în Europa până în 2035

Kia Niro este oferit cu o gamă de trei sisteme de propulsie electrificate – hybrid (HEV), plug-in hybrid (PHEV) și 100% electric (EV) – pentru a ajuta mai mulți oameni să facă tranziția la mobilitatea electrificată într-un mod care să se potrivească nevoilor lor. Astfel, cei de la Kia și-au dorit să se adreseze prin noua generație Niro consumatorilor preocupați de mediul înconjurător, care și-au dorit cât mai rapid tranziția către un viitor ceva mai verde.

Niro îndeplinește un rol crucial în strategia „Plan S” dezvoltată de Kia, care conturează obiectivele de sustenabilitate ale mărcii, dintre care unul este de a avea o gamă de mașini 100% electrice în Europa până în 2035.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide