Noua limuzină electrică BMW i7 va avea din 2023 o versiune blindată

Autor: Mihai Morcovescu 11 iul. 2022 Știri auto

În urmă cu câteva săptămâni în industrie circula informația potrivit căreia noul BMW i7 va primi o versiune blindată. Ei bine, ceea ce părea doar un zvon va deveni realitate pentru că producătorul german de automobile de lux a confirmat că, începând cu 2023, limuzina electrică va oferi o astfel de variantă.

Viitorul i7 blindat va avea la bază versiunea i7 xDrive60 și va fi destinată șefilor de stat și persoanelor publice. Scopul este ca aceștia să se simtă în siguranță și să și protejeze mediul înconjurător. Pregătită să-și facă debutul anul viitor, limuzina promite să ofere un nivel unic de protecție inovator.

Ce nivel de protecție va oferi viitorul BMW i7 blindat?

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Viitorul BMW i7 blindat va fi primul automobil cu emisii zero cu un astfel de nivel de protecție. Șeful BMW, Oliver Zipse, a declarat că mașina va fi o adevărată demonstrație a faptului că „siguranța și sustenabilitatea pot merge mână în mână”.

Modelul blindat se va baza pe vârful de gamă i7 xDrive60. Asta înseamnă că va folosi două motoare electrice, cre vor livra împreună 543 Cp și 744 Nm de cuplu. Aceste resurse ajută versiunea de serie a limuzinei bavareză să realizeze sprintul 0-100 de km/h în doar 4,5 secunde și să parcurgă 483 de kilometri cu o singură încărcare. Bineînțeles, după modificările specifice unei mașini blindate, performanțele vor fi afectate, însă este de văzut în ce măsură.

Cei de la BMW au o experiență îndelungată în dezvoltarea unor mașini blindate. Primul astfel de model a fost lansat în 1978 și era bazat pe primul Seria 7. Generațiile următoare ale emblematicului sedan au oferit blindaje de diferite niveluri de protecție. În 2004 a fost introdus nivelul X5 Security.

Nu se știe deocamdată ce nivel de protecție va oferi viitorul i7 blindat, însă în prezent gama BMW include un X5 cu nivel de protecție VR6. Asta înseamnă un blindaj din oțel turnat pentru motor și caroserie, geamuri groase de 33 mm și armură pentru podea. Totodată, rezervorul de combustibil cu autoetanșare în caz de perforare cu gloanțe de calibrul 7,62 mm.

Nu în ultimul rând, noul X5 Protection VR6 este rezistent la explozia unei grenade de mână și chiar la o explozie a 15 kilograme de TNT. Pe lista de opționale a fost inclus și un plafon special care rezistă la un atac cu dronă.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide