Viitoarea mașină Tesla ar putea să coste jumătate față de cât costă modelele actuale

Autor: Ionuț Vîlciu 21 oct. 2022 Știri auto

Noua mașină pe care Tesla o va produce ar putea fi un vehicul mai mic, cu prețuri la jumătate față de ceea ce am văzut până acum.

Elon Musk a dezvăluit noi detalii despre viitoarea platformă de vehicule a companiei. Aceasta va fi a treia după cea mare, cea care stă la baza modelelor S și X, și cea compactă, care este folosită de modelele 3 și Y. Această nouă platformă ar trebui să fie baza pentru niște vehicule mai mici și mai ieftine.

În timpul conferinței despre veniturile companiei, Elon Musk a spus că următoarea platformă va fi mai mică în comparație cu platforma modelelor 3 și Y. De asemenea, ea va avea aproximativ jumătate din cost. Comentariile lui Musk au venit în timpul sesiunii de întrebări și răspunsuri. Directorii Tesla au fost întrebați despre eventualele proiecte pentru următoarea generație de vehicule.

Este posibil să vedem o Tesla mai ieftină, dar avem de așteptat

În cadrul conferinței, Elon Musk a fost întrebat în legătură cu viitoarea platformă de vehicule Tesla. Întrebarea s-a referit la momentul în care Tesla se așteaptă să lanseze a treia platformă și ce nivel de reducere a costurilor compania crede că poate atinge. Elon Musk a răspuns că, deși nu există încă date exacte pentru lansare, aceasta este „preocuparea principală a echipei de dezvoltare a noilor vehicule”.

Apoi a continuat să vorbească despre costuri și volume de producție. El a menționat că vehiculul Tesla din următoarea generație va fi produs în volume care vor eclipsa Model 3 și Model Y. În plus, executivul a adăugat că noul model va depăși producția tuturor celorlalte vehicule Tesla la un loc.

Musk a explicat că producția a două mașini Tesla de nouă generație va costa cât valoarea din prezent pentru construirea unui singur Model 3. El crede că „acest lucru se poate face”.

Până vom vedea aceste noi modele, Tesla are de lucru. Are două vehicule pe listă. Primul este camionul Tesla Semi, care va avea primele livrări în decembrie. Celălalt este camioneta Cybertruck.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide