Noua Skoda Enyaq iV – Primul SUV electric al companiei este aici!

Autor: Elena Luchian 02 sept. 2020 MASINI NOI

Noua Skoda Enyaq iV este primul SUV electric al companiei. Modelul a fost dezvăluit în cadrul unui eveniment care a avut loc la Praga.

GALERIE FOTO

Noua Skoda Enyaq iV are la bază conceptul Vision iV, prezentat de cehi la Salonul Auto de la Geneva în 2019. Modelul este construit pe platforma MEB, rezervată de Grupul Volkswagen modelelor electrice.

Enyaq iV măsoară 4.648 de milimetri în lungime, 1.877 milimetri în lățime și 1.618 milimetri în înălțime, iar ampatamentul său este de 2.765 de milimetri. Sunt dimensiuni care o plasează ca rival direct al viitorului ID.4 de la Volkswagen.

585 de litri este volumul portbagajului.

Noua Skoda Enyaq iV (38)

Ceea ce nu au arătat schițele publicate de producătorul ceh înaintea prezentării oficiale, Skoda Enyaq iV vine cu o grilă iluminată, Crystal Face, care integrează 130 de LED-uri. Modelul va fi echipat standard cu blocuri optice LED, dar farurile Matrix LED vor fi opționale.

Versiunea entry-level primește jante de oțel de 18 inci. Toate celelalte au jante din aliaj între 18 și 21 inci.

Skoda înlocuiește liniile de echipare obișnuite cu stiluri de design (Design Selections). Zece astfel de stiluri sunt disponibile, începând cu designul Studio.

Scaunele și parțial bordul sunt îmbrăcate în materiale ecologice. Tapițeria este realizată din sticle de plastic reciclate. Șoferul de Enyaq iV primește un instrumentar de bord Digital Cockpit de 5,3 inci. În consola centrală, se regăsește ecranul tactil de 13 inci. Sistemul multimedia poate fi controlat vocal sau prn gesturi, cu ajutorul asistentului digital Laura, care înțelege 15 limbi și poate vorbi fluent 6 dintre acestea.

Noua Skoda Enyaq iV (23)

Head-up display-ul cu realitate augmentată poate fi comandat contra cost. Tot contra cost poate fi selectat și sistemul audio de top Canton cu 12 boxe.

Skoda oferă cinci versiuni de motorizare și trei baterii în gama noului Enyaq iV

Vor fi astfel disponibile în gama noului SUV electric:

  • Skoda Enyaq iV 50, cu motor electric de 148 de cai putere, amplasat pe puntea spate, și baterie de 55 kWh, care îi asigură o autonomie de până la 340 de kilometri, conform standardului WLTP.
  • Skoda Enyaq iV 60, cu motorul electric tot pe puntea spate, vine cu 180 de cai putere. Bateria cu o capacitate de 62 kWh îi asigură o autonomie de până la 390 de kilometri.
  • Skoda Enyaq iV 80 este pusă în mișcare de motorul electric de 204 cai putere poziționat pe puntea spate. O baterie de 62 kWh ajută această versiune să parcurgă până la 510 kilometri între două încărcări.
  • Skoda Enyaq iV 80X primește un al doilea motor, pe puntea față, pentru tracțiune integral. Cele două motoare dezvoltă împreună 265 de cai putere. Bateria cu o capacitate de 82 kWh stochează energia suficientă pentru 460 de kilometri.
  • Skoda Enyaq iV RS este versiunea de performanță. Aceasta este pusă în mișcare de două motoare electrice, care dezvoltă împreună 306 cai putere. Această versiune poate parcurge 460 de kilometri grație bateriei de 82 kWh. De 6,2 secunde are nevoie noua Skoda Enyaq iV RS pentru a accelera de la 0 la 100 km/h. Viteza maxima este de 180 km/h.

Primul SUV electric al cehilor este echipat cu sisteme de asistență ca Proactive Crew Protect Assist, Adaptive Lane Assist, Adaptive Cruise Control, Collision Avoidance Assist. Pe listă se regăsesc și Trafic Jam Asssit sau Emergency Assist.

Noua Skoda Enyaq iV (19)

Noua Skoda Enyaq iV va intra în producție la sfârșitul acestui an la uzina din Mlada Boleslav. Mașina va ajunge în showroom-uri la începutul anului viitor. Tot atunci va fi disponibilă și ediția specială „Founder’s Edition”, cu jante Aquarius de 21 de inci, grilă iluminată și interior ecoSuite Design Selection cu scaune îmbrăcate în piele cognac. Doar 1895 de astfel de unități vor fi construite, o aluzie la anul în care s-au pus bazele companiei Skoda. (vezi GALERIA FOTO)

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide