Noua Skoda Fabia Monte Carlo a debutat cu îmbunătățiri estetice și o versiune de 150 CP

Autor: Mihai Morcovescu 19 feb. 2022 Știri auto

La două săptămâni după ce a dezvăluit schițele oficiale, Skoda a publicat fotografiile și detaliile referitoare la noua Fabia Monte Carlo. Este cel de-al treilea model din gama producătorului de la Mlada Boleslav care primește această versiune, după Scala și Kamiq.

Noul vârf de gamă al producătorului ceh va fi oferit cu majoritatea opțiunilor de motorizare. Cea mai puternică dintre acestea va genera 150 de cai-putere.

Skoda Fabia Monte Carlo 2022 vine cu noi detalii vizuale

Noua Skoda Fabia Monte Carlo beneficiază de o serie de actualizări estetice. Astfel, la exterior, mașina primește un finisaj în negru la nivelul grilei, splitter-ului frontal, carcasei oglinzilor, pragurilor laterale și a difuzorului de aer fals. Varianta 2022 păstrează caroseria în două nuanțe, roșu și negru.

Farurile cu LED (opțional full-LED) și luminile de ceață sunt oferite standard. Acestea vin la pachet cu jante de 16 sau de 17 inch cu ornamente aerodinamice din plastic. Clienții vor putea comanda și jante de 17 sau de 18 inch, acestea din urmă fiind disponibile doar opțional. Noua Fabia Monte Carlo are un coeficient aerodinamic Cx foarte bun: 0.28.

Tema în două culori continuă și la interior. Aici, pasagerii vor primi scaune sport cu tetiere integrate, accente roșii și cusături albe, precum și ornamente din plastic ce imită fibra din carbon. De asemenea, va fi oferit un volan teșit în partea de jos și lumină ambientală. Instrumentarul de bord digital de 10,25 inch este opțional, iar sistemul de infotainment Amundsen are ecran tactil de 9,2 inch.

Noua Skoda Fabia Monte Carlo dispune de patru motorizări. Modelul „entry level” este oferit cu motorul 1.0 MPI cu trei cilindri aspirat natural, care produce 80 CP. Din ofertă mai face parte unitatea 1.0 TSI turbo, oferită în două versiuni: 95 CP și 175 Nm, respectiv 110 CP și 200 Nm.

De asemenea, va mai fi disponibil propulsorul 1.5 TSI turbo cu patru cilindri, care este cel mai potrivit. Acesta generează 150 de „cai” și 250 Nm de cuplu. Acesta este asociat unei transmisii DSG cu șapte trepte. În aceste condiții, noua Fabia Monte Carlo va accelera de la 0 la 100 km/h în 8 secunde și atinge o viteză de top de 225 km/h.

Noua Skoda Fabia Monte Carlo își va face debutul comercial pe piața europeană în cel de-al doilea trimestru al acestui an.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Skoda


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide