Skoda a publicat primele schițe de design cu noua Fabia Monte Carlo

Autor: Mihai Morcovescu 02 feb. 2022 Știri auto

Lansată în vara anului trecut, cea de-a patra generația Skoda Fabia va oferi în curând o versiune de top pentru Europa, denumită Monte Carlo. Aceasta și va fi dezvăluită pe 15 februarie, iar livrările vor debuta spre sfârșitul lunii mai. Până atunci producătorul ceh de automobile a publicat primele schițe oficiale de design.

Ca și la edițiile precedente, Fabia Monte Carlo va primi doar un pachet estetic.

Skoda Fabia Monte Carlo va oferi un interior complet nou

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Prima ediție a modelului Fabia Monte Carlo a fost lansată în 2011. Aceasta era vârful de gamă a celei de-a doua iterații a hatchback-ului subcompact de la Mlada Boleslav.

Din schițele prezentate astăzi se poate observa că Fabia Monte Carlo 2022 va păstra tema în două nuanțe. Culoarea predominantă va fi roșul. Grila frontală, prizele de aer, montanții, carcasa oglinzilor laterale și acoperișul, eleronul posterior și difuzorul posterior vor fi negre.

De asemenea, noile blocuri optice vor avea o tentă fumurie pentru a se asorta cu „șorțurile” față/spate de culoare neagră. Pachetul exterior va fi completat de un set de jante de mari dimensiuni, care vor avea cel mai probabil 18 inch. Această dimensiune deja disponibilă pe alte versiuni ale Skodei Fabia.

Tema roșu-negru continuă la interior. Aici, clienții vor beneficia de scaune sport, inserții de culoare roșie și ornamente din plastic ce imită fibra de carbon. Ecranul central al sistemului de infotainment va avea o nouă grafică, iar volanul, schimbătorul de viteze și frâna de mână vor fi îmbrăcate în piele.

Se poate observa că levierul este al unei cutii de viteze manuale cu șase trepte. Deși cehii nu au furnizat nici un detaliu tehnic, noua Fabia Monte Carlo va primi motorul în trei cilindri 1.0 TSI. Unitatea produce 95 de cai-putere și 200 Nm de cuplu.

De asemenea, din ofertă va mai face parte și agregatul de 1,5 litri, care se regăsește și în gama de motorizări a variantei standard.

Sursa: Skoda

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Skoda


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide