Noua Skoda Fabia poate parcurge 900 de km cu un singur plin de combustibil

Autor: Marius Vișan 13 aug. 2021 Știri auto

A patra generație Skoda Fabia este lansată cu cinci motoare de ultimă generație a Grupului Volkswagen. Nouă generație de motoare EVO este dezvoltată în capacități și variante de putere diferite.

Oferă puteri cuprinse între 48 kW (65 CP) și 110 kW (150 CP) și respectă standardul strict de emisii Euro 6d. Patru dintre cele cinci motoare permit o autonomie WLTP de peste 900 de kilometri atunci când sunt combinate cu rezervorul opțional de 50 de litri.

Alte opțiuni includ un pachet cu o gardă la sol suplimentară de 15 milimetri, precum și o suspensie sport mai rigidă coborâtă cu 15 milimetri.

Noua Fabia este oferită cu o selecție de cinci transmisii. Cele două motoare de 1.0 MPI oferă acum o putere de 48 kW (65 CP) și 59 kW (80 CP). Pentru ambele motoare este instalată o cutie de viteze manuală cu 5 trepte, precum și pentru unitatea 1.0 TSI cu 70 kW (95 CP).

Totodată, unitatea 1.0 TSI cu 81 kW (110 CP) vine cu o cutie de viteze manuală cu 6 trepte sau DSG cu 7 trepte.

Intră în GALERIA FOTO

Cel mai puternic motor pentru noul FABIA este 1.5 TSI cu 110 kW (150 CP). Acesta este conectat la o transmisie DSG cu 7 trepte. Majoritatea motoarelor și toate transmisiile pentru noul Skoda Fabia sunt produse în Republica Cehă. Transmisia automată DSG cu 7 trepte este fabricat la uzina Vrchlabi.

Multe soluții inovatoare Skoda reduc consumul de combustibil și emisiile

Pentru prima dată, Fabia poate fi comandată cu un rezervor opțional de 50 litri în loc de rezervorul standard de 40 litri, care, în combinație cu patru dintre cele cinci motoare, permite o autonomie maximă de peste 900 de kilometri în ciclul WLTP.

Cehii de la Skoda au realizat numeroase îmbunătățiri care reduc consumul de combustibil și emisiile celor două motoare MPI din generația actuală EVO, crescând în același timp performanțele acestora.

Skoda a prezentat a patra generație Fabia în primăvara acestui an. Modelul este construit pentru prima dată pe platforma modulară MQB-A0 a Grupului Volkswagen.

Prima Fabia a fost lansată în urmă cu 22 de ani. Populara compactă combină toate valorile mărcii Skoda sub motto-ul ”Tot ce vă este necesar, plus ceva mai mult”. Modelul impresionează cu raportul preț/valoare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Skoda


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide