Noua Skoda Fabia ar putea fi principalul rival pentru Dacia Sandero

Autor: Elena Luchian 05 mai 2021 Știri auto

Noua Skoda Fabia este aici și ar putea să complice lucrurile pentru Dacia Sandero. Cel mai accesibil model al producătorului ceh a crescut în dimensiuni și s-a modernizat.

GALERIE FOTO

Cea de-a patra generație Skoda Fabia primește un nou look, preluând elementele de design de la noile Octavia și Enyaq iV. Are faruri mai înguste, cu tehnologie LED (standard), iar stopurile sunt și ele alungite. Pentru acestea, tehnologia LED vine contra cost. Apare acum denumirea modelului pe toată lățimea hayonului. Cehii susțin că Fabia are cel mai bun coeficient aerodinamic din clasa sa, 0.28.

Fabia trece la noua platformă MQB-A0, dezvoltată de Grupul Volkswagen pentru mașinile mici, pe care sunt construite și modele precum Polo și T-Cross, Seat Ibiza și Seat Arona.

Mașina măsoară acum 4.107 milimetri în lungime (+110 milimetri), 1.708 milimetri în lățime (+48 milimetri) și 1.460 de milimetri în înălțime (-7 milimetri). Fabia a câștigat 94 de milimetri și pentru ampatament, acesta ajungând acum la 2.564 de milimetri. Acest lucru se traduce printr-un spațiu interior mai generos și printr-un volum mai mare al portbagajului, care asigură acum 380 de litri (+50 de litri).

În cabina noii Fabia apar elemente familiare, cunoscute de fanii Skoda de la Octavia. Pe listă se regăsește volanul cu două spițe. Gurile de ventilație sunt acum rotunde, iar bordul este străbătut de o inserție colorată.

Skoda propune pentru noua Fabia ecrane tactile de 6,2 inci, de 8,2 inci sau, pentru echiparea de top, unul de 9 inci. Opțional este și instrumentarul de bord digital de 10,25 inci. În premieră în gama Fabia apare un sistem de climatizare reglabil pe două zone.

Gama de motorizare – Skoda Fabia are versiuni care îi fac concurență noii Dacia Sandero

Noua Skoda Fabia nu are nicio motorizare diesel. La baza gamei se află motorul de 1.0 litru cu trei cilindri, care dezvoltă 65 de cai putere. Sunt cifre similare cu cele trecute în contul noii Dacia Sandero cu motor de 1.0 litru SCe 65.

Același motor poate fi comandat cu 80 de cai putere. Indiferent de versiune, acesta poate fi cuplat doar la o cutie manuală cu cinci trepte.

O unitate 1.0 TSI propune 95 de cai putere și aceeași transmisie manuală. Clienții pot alege și motorul cu 110 cai putere cu transmisie automată DSG cu șapte trepte și dublu ambreiaj.

Vârful de gamă este Skoda Fabia 1.5 TSI cu 150 de cai putere și 250 Nm, disponibilă exclusiv cu transmisia automată DSG.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide