Noua tehnologie de la Volvo poate atenționa șoferii cu privire la un accident produs în fața lor

Autor: Ionuț Vîlciu 29 feb. 2024 Știri auto

Volvo anunță că lansează un nou sistem de siguranță ce poate atenționa șoferii în legătură cu accidentele produse în fața lor. Noua funcție este deja disponibilă în Danemarca.

Suedezii de la Volvo sunt recunoscuți pentru preocuparea lor pentru siguranță. Producătorul suedez construiește unele dintre cele mai sigure automobile de pe piață, iar cercetarea sa în domeniul siguranței rutiere pare că nu se oprește vreodată. Astfel, Volvo anunță un nou sistem de siguranță, numit Accident Ahead Alert. Cum funcționează noul sistem de asistență de la Volvo, vă întrebați?

Se dă următorul scenariu. Conduceți pe un drum virajat. Este imposibil să vedeți dincolo de drumul din fața dumneavoastră. Dintr-o dată, mașina vă avertizează că în față a avut loc un accident. Astfel, mașina vă pregătește să decelerați și să evitați accidentul produs în față, astfel încât să nu intrați în mașinile oprite pe carosabil.

În premieră, mașinile pot alerta șoferii cu privire la accidentele din față folosind datele în timp real de la un centru de management al traficului. Va fi disponibil în mașinile Volvo compatibile în Europa, începând din Danemarca.

Volvo prezintă noul său sistem de siguranță, care poate avertiza șoferii cu privire la accidentele deja produse

Funcția este concepută pentru a avertiza instantaneu șoferul despre un accident de trafic la câteva sute de metri în față. Datele de locație sunt furnizate de autoritățile rutiere naționale și de mașini compatibile, începând cu alte mașini Volvo.

„Folosind tehnologia noastră revoluționară de siguranță conectată, Accident Ahead Alert îi poate ajuta pe șoferii Volvo să evite surprizele neplăcute, contribuind în același timp la ca drumurile să fie mai sigure pentru toți”, spune Åsa Haglund, șeful Centrului de siguranță Volvo Cars. „Mulțumită colaborării noastre cu Direcția Rutieră Daneză și alți parteneri din domeniul siguranței rutiere, putem introduce această nouă caracteristică și ne putem păstra poziția de lider în materie de siguranță.”

Funcția Accident Ahead Alert este disponibilă în prezent în Danemarca pentru toate modelele de mașini Volvo din seriile 90, 60 și 40, începând cu anul model 2016. Va fi disponibil în curând pe aceleași modele de mașini și pe mai multe piețe europene.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volvo


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide