Volvo XC40 Recharge: SUV-ul electric ideal pentru mediul urban – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 25 nov. 2023 Știri auto

Volvo XC40 este unul dintre cele mai populare SUV-uri din gama producătorului suedez, iar versiune sa electrică se adresează celor ce caută mobilitatea cu zero emisii, care să păstreze designul atractiv al SUV-ului.

Lansat în 2018, Volvo XC40 a făcut furori încă de la bun început, grație designului modern și a interiorului foarte ergonomic. Grație proporțiilor pătrățoase, mașina oferă mult spațiu la interior, chiar dacă măsoară doar 4,4 metri în lungime.

Am testat versiunea facelift în format termic, dar am vrut să încercăm și varianta actualizată a lui XC40 Recharge, versiunea complet electrică a SUV-ului suedez. Schimbările exterioare au fost păstrate la minimum și, față de versiunea pre-facelift, mașina a primit faruri noi, mai înguste, noi modele de jante și mici modificări când vine vorba de denumirile liniilor de echipare.

Volvo XC40 Recharge rămâne o mașină plăcută ochiului, dar și ușor de condus

La interior, Volvo nu a alterat designul, ceea ce este un lucru bun. Marea schimbare este reprezentată de sistemul de infotainment, care are acum la bază Android Automotive. Astfel, sistemul media al mașinii funcționează aproape ca un telefon Android. Există funcții precum Google Assistant și puteți descărca aplicații precum Spotify sau Waze din Play Store.

După cum știm, fețele de uși sunt foarte spațioase, putând găzdui până și un laptop, iar prin cabină sunt presărate soluții ingenioase de depozitare, precum un mic coș de gunoi, dar și un cârlig de ancorare pentru o geantă sau pentru o pungă de cumpărături.

Mașina pe care am avut-o noi în teste a fost un Volvo XC40 Recharge, în configurația cu tracțiune spate. Volvo a făcut schimbarea de la tracțiunea față la cea spate pentru versiunea de bază a SUV-ului electric. Astfel, dispui de 252 CP și 420 Nm. În combinație cu bateria de 82 kWh, mașina poate parcurge peste 500 de kilometri cu o singură încărcare, conform testelor WLTP.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult
Luci Popa
Luci Popa
Pasionat de mașini de când a primit prima revistă, Luci a îmbrățișat jurnalismul auto în toate formele sale, print, online, video, social media și TV. citește mai mult

Comentarii
Inchide