Noua Toyota Land Cruiser este o revenire la origini. Design cu influențe retro și tehnologii în premieră

Autor: Ionuț Vîlciu 02 aug. 2023 Știri auto

Toyota a dezvăluit oficial noua generație a SUV-ului Land Cruiser. Cea de-a cincea generație se bucură de un design cu influențe retro și împarte platforma tehnică cu noul Lexus GX.

Toyota dezvăluie, în sfârșit, cea de-a cincea generație a SUV-ului Land Cruiser, codificare J250. Noua generație este construită pe platforma TNGA-F, aceeași arhitectură pe care o folosește și noul Lexus GX. Grație acestei noi structuri, mașina este acum cu 30% mai rigidă.

Toyota a abordat un design cu tematică retro pentru noua generație Land Cruiser, iar mașina ne trimită cu gândul la modelele din trecut, având proporții pătrățoase, console mai scurte, iar Toyota spune că panourile inferioare au fost gândite în așa fel încât să fie ușor schimbabile. Toate aceste aspecte ar trebuie să facă noul model mai capabil în teren accidentat.

Cât despre dimensiuni, mașina măsoară 4.920 mm în lungime, 1.980 mm lățime, este înaltă de 1.870 mm și are un ampatament lung de 2.850 mm.

Interiorul noii Toyota Land Cruiser a primit un upgrade

Land Cruiser nu a fost niciodată despre ultimele tehnologii, ci despre fiabilitate și capabilitățile bune în teren. Chiar și așa, interiorul își arăta vârsta, iar Toyota s-a asigurat că furnizează o cabină modernă cu ocazia lansării noului model.

Mașina are un interior cu totul nou, cu un volan restilizat, tablou de bord complet digital însoțit de un ecran central pentru sistemul de infotainment și o consolă centrală reproiectată. Per total este un interior adus la standardele anului 2023, dar păstrează robustețea unui Land Cruiser. Clienții pot alege dacă vor un interior cu 5 sau 7 scaune, în funcție de nevoi.

Noutăți pe partea de motoare și tren de rulare

Noua Toyota Land Cruiser J250 va primi, în premieră, direcție asistată electric. Acest lucru ar trebuie să facă manevrarea mașinii mai ușoară, în special la viteze mici sau în teren accidentat. Pe lângă acest nou sistem de direcție, noul Land Cruiser va dispune și de bare stabilizatoare decuplabile. Grație acestui sistem, suspensia poate articula mai mult în teren accidentat, maximizând aderența printr-un contact mai bun cu solul.

Doar o singură motorizare a fost anunțată în acest moment pentru piețele din Europa de Vest. Un motor diesel de 2,8 litri, care produce 204 CP și este cuplat la o nouă transmisie automată cu 8 trepte și la un sistem de tracțiune integrală. În prima parte a anului 2025, Toyota va introduce pe Land Cruiser și o versiune mild-hybrid de 48V a aceluiași motor diesel de 2,8 litri.

Debutul comercial va fi marcat de ediția specială Land Cruiser First Edition. Printre altele, pe lista echipamentelor dedicate se află farurile rotunde și caroseria în două nuanțe Sand/Smoky Blue. Pe piața din Europa, aceasta va fi disponibilă în aproximativ 3.000 de unități.

Listele de precomenzi vor fi deschise în luna octombrie a acestui an, iar livrările sunt programate să înceapă în prima jumătate a anului viitor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Toyota


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide