Lexus a prezentat noul GX. SUV-ul de mari dimensiuni primește o generație complet nouă – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 09 iun. 2023 Știri auto

Lexus a dezvăluit noua generație a SUV-ului GX. Modelul îmbină abilitățile off-road dotările și confortul specifice unui model Lexus.

Lexus a prezentat publicului noul GX, o lansare importantă pentru producătorul nipon. Modelul primește o generație complet nouă după mai bine de un deceniu, iar Lexus pare că a dat lovitura, cel puțin prin design.

Mașina iese clar în evidență prin liniile drepte, aproape retro, care aduc aminte de modelele Land Cruiser din trecut. Partea frontală este masivă și incorporează atât grila specifică Lexus, cât și faruri moderne cu tehnologie LED, iar în partea de jos există un scut de protecție.

Profilul este robust, aproape pătrat, ca la un adevărat off-roader, cu protecții din plastic și pasaje ale roților rectangulare. Acestea adăpostesc jante speciale de 18 inch îmbrăcate în anvelope de teren cu talon înalt. În partea din spate, designul rămâne destul de simplu. Există o bară luminoasă pe toată lungimea, care se află sub o lunetă mare, care poate fi deschisă independent de hayon-ul cu acționare electrică inclus în standard.

Un nou design interior

Noul Lexus GX prezintă cea mai recentă abordare a mărcii în ceea ce privește designul interior, în special împrumutând elemente de la alte modele lansate în ultima perioadă. Gurile centrale de ventilație sunt plasate mult mai jos în tabloul de bord pentru a găzdui un ecran mare de 14 inch, cu conectivitate Apple Carplay și Android Auto. Din fericire, încă există comenzi fizice pentru controlul climatizării și pentru volum, dar există și butoane dedicate pentru funcțiile off-road ale vehiculului situate lângă selectorul transmisiei. Noul SUV dispune de până la 6 locuri, fiind un veritabil vehicul cu trei rânduri de scaune.

Lexus GX primește un nou motor V6 supraalimentat

Noul model primește un V6 de 3,4 litri, supraalimentat cu două turbine, care produce 354 CP și 650 Nm de cuplu. Există doar un singur motor la lansare, dar Lexus promite că va fi introdus în viitorul apropiat un sistem de propulsie hibrid ce va avea la bază un motor de 2,4 litri.

Motorul V6 este cuplat la o transmisie automată cu 10 trepte de viteză, iar mașina vine în standard cu tracțiune integrală permanentă, așa cum a fost întotdeauna. De asemenea, există un diferențial central Torsen cu alunecare limitată. În plus, o cutie de transfer îmbunătățită înseamnă că trecerea între 4H și 4L este acum și mai rapidă.

Noul Lexus GX va ajunge la vânzare la începutul lui 2024, asamblarea având loc la uzina Tahara din Japonia. Ne așteptăm ca prețurile să fie  anunțate pe măsură ce ne apropiem de debutul comercial.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Lexus


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide