Noul asistent vocal BMW va fi construit pe tehnologia Amazon Alexa

Autor: Adrian Somai 05 oct. 2022 Știri auto

BMW anunță la mijlocul acestei săptămâni că asistentul vocal de nouă generație va fi construit pe tehnologia Amazon Alexa. Anunțul a fost făcut chiar de către Stephan Durach, vicepreşedinte executiv de companie conectată şi dezvoltare operaţiuni tehnice în cadrul BMW Group, şi Dave Limp, vicepreşedinte executiv dispozitive şi servicii Amazon, la evenimentul de lansare Dispozitive şi Servicii Amazon.

Stephan Durach s-a arătat entuziasmat de această colaborare, spunând cu această ocazie că „tehnologia Alexa va permite un dialog şi mai natural între conducător şi automobil, astfel încât conducătorii să poată rămâne concentraţi la drum, iar asta va aduce experienţa digitală la un nivel cu totul nou”.

Această cooperare cu BMW este un exemplu excelent pentru ceea ce a fost proiectat Alexa Custom Assistant, pentru a face mai rapid şi mai uşor pentru companii să dezvolte asistenţi inteligenţi personalizaţi pentru aproape orice dispozitiv, fără costul şi complexitatea construcţiei de la zero.

Când va fi lansat primul automobil cu noua generație de asistent vocal BMW

Încă de la introducerea primului asistent vocal BMW (Asistentul Personal Inteligent BMW) în 2018, interacţiunea vocală a devenit o parte din ce în ce mai importantă a BMW iDrive. Noul asistent vocal BMW va funcţiona în cooperare cu Alexa, oferind clienţilor beneficiile unui asistent inteligent care este expertul în automobile şi servicii, în timp ce Alexa oferă experienţa familiară pe care mulţi clienţi o folosesc deja în prezent, cum ar fi capacitatea de a controla muzica, de a gestiona de la distanţă propria smart home, de a adăuga articole la o listă de cumpărături sau de a verifica vremea pentru ziua respectivă.

Clienţii vor avea posibilitatea de a alege în continuare să folosească fie asistentul vocal BMW şi Alexa individual, fie că ambii asistenţi să lucreze unul alături de celălalt. Primul automobil cu noua generaţie de asistent vocal BMW va fi lansat în următorii doi ani.

Sursa: BMW Group 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide