Noul Aston Martin Vantage livrează mai multă putere și un design mai matur – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 12 feb. 2024 Știri auto

Noul Aston Martin Vantage a debutat oficial cu un boost consistent de putere și un design revizuit, inspirat de fratele mai mare DB12.

Aston Martin a primit o actualizare substanțială, una care nu doar că îi ofere un look modernizat și mai matur, dar și un plus de putere pentru motorul V8 de 4.0 litri, care să ducă modelul britanic într-un nou spectru al performanțelor.

Aston Martin descrie noul model ca fiind „cel mai rapid și mai concentrat pe șofer Vantage din istoria de 74 de ani a brandului”, iar dacă ne uităm la specificațiile noului Vantage, britanicii au cu ce să se laude. Motorul V8 twin-turbo folosit pe Vantage a fost amplu modificat, astfel că acum propulsorul produce 665 CP și 800 Nm, cu 155 CP și 115 Nm mai mult decât pe versiunea anterioară. Aceste performanțe mai mari au fost obținute prin adoptarea unor came cu profile modificate, rapoarte de compresie optimizate, turbine mai mari și răcire îmbunătățită.

Cuplată cu motorul este o transmisie automată ZF 8HP, care transmite puterea exclusiv roților din spate și permite mașinii să atingă 60 mph (96 km/h) în 3,4 secunde, și o viteză maximă de 325 km/h.

Aston Martin Vantage este mai puternic și adoptă limbajul de design pe care l-am văzut anul trecut pe DB12

În urma acestei actualizări, modelul britanic de performanță seamănă mai mult cu fratele său mai mare, anume DB12. Din punct de vedere vizual, cele mai evidente modificări au fost aduse în partea frontală. Aston Martin a mărit dimensiunea grilei și a montat faruri Matrix LED asemănătoare cu cele ale lui DB12. Mașina sport are, de asemenea, o bară de protecție spate mai lată, țevi de eșapament mai mari și, pe lângă opțiunile standard de vopsea, clienții vor avea la dispoziție 3 pituri speciale.

Asemănările cu DB12 sunt evidente și la interior. Planșa de bord a fost revizuită și include un nou sistem de infotainment de 10,25 inch, completat de o mulțime de butoane și comutatoare fizice. Un sistem audio cu 11 difuzoare și 390W este standard, în timp ce un sistem de 15 difuzoare și 1.170W de la Bowers & Wilkins poate fi comandat opțional.

Aston Martin va începe producția noului Vantage în acest trimestru, înainte de a începe primele livrări în prima jumătate a anului curent.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Aston Martin


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide