Noul Audi A3 Sportback a crescut în toate direcțiile

Autor: Elena Luchian 03 mart. 2020 Știri auto

Noul Audi A3 Sportback vine cu valorile deja familiare fanilor brand-ului, proporțiile compacte și designul sportiv, dar cu tehnologii de ultimă oră pentru a-și ataca rivalii din segmentul compact premium.

GALERIE FOTO

Noul Audi A3 Sportback vine cu o grilă de mari dimensiuni, prize de aer mari, faruri LED Matrix inovatoare cu 15 LED-uri distincte și stopuri LED noi.

Mașina a crescut în toate direcțiile: măsoară 4.34 metri în lungime și 1.82 în lățime, înălțimea rămânând la 1.43 metri. Și ampatamentul păstrează aceeași lungime de 2.64 metri. Portbagajul oferă un volum de 380 de litri (1.800 de litri cu bancheta rabatată).

Cabina lui A3 Sportback primește inserții din aluminiu sau carbon, un nou instrumentar de bord de 10,25 inci și tapițerie realizată din PET-uri reciclate, care prezintă cusături contrastante. 45 de PET-uri de până la 1,5 litri au fost folosite pentru fiecare scaun.

În consola centrală se regăsește ecranul tactil de 10,1 inci, care preia mare parte din funcțiile butoanelor fizice ale generației anterioare.

Versiunea de top vine cu ecran de 12,3 inci cu trei moduri de afișaj. Un head-up display cu proiecție pe parbriz este oferit contra cost.

Trei motorizări sunt disponibile în gama noului A3 Sportback în momentul lansării. Este vorba despre o unitate 1.5 TFSI cu 150 de cai putere și de un propulsor 2.0 TDI în două versiuni de putere: 116, respectiv 150. Motoarele sunt cuplate standard la o transmisie manuală cu șase trepte sau optional la o transmisie automata S tronic cu șapte rapoarte, controlată acum prin intermediul unui nou selector.

La scurt timp, vor fi disponibile și versiuni electrificate și cu tracțiune integrală quattro.

Clienții pot comanda o suspensie cu control adaptiv al amortizoarelor, care poate apropia mașina de sol cu 10 milimetri și are un comportament adaptat la suprafața de rulare și în funcție de modul ales prin intermediul comutatorului Audi drive select.

Clienții care comandă pachetul exterior S line primesc standard și suspensia sport, care reduce garda la sol cu 15 milimetri.

Și noul Audi A3 Sportback este echipat cu funcție de avertizare la părăsirea benzii de circulație, cross-traffic și park assist. Pe lista de opționale apare și cruise control adaptiv.

Audi primește precomenzi pentru noul său model începând cu luna martie a acestui an. În Germania, versiunea 1.5 TFSI cu 150 de cai putere are un preț de pornire de 28.800 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Audi



Comentarii
Inchide