Noul Audi Q5 facelift – Mai modern, mai mare, cu o singură motorizare

Autor: Elena Luchian 30 iun. 2020 Știri auto

Noul Audi Q5 facelift vine, pentru început, cu o singură motorizare, o serie de modificări de look, dimensiuni mai mari și noua generație a sistemului multimedia MIB.

GALERIE FOTO

Noul Audi Q5 facelift primește 19 milimetri în plus în lungime față de versiunea pe care o înlocuiește. Astfel, modelul ajunge acum la 4.68 metri. Mașina va veni cu o banchetă culisantă, pentru a oferi, la nevoie, mai mult spațiu pentru bagaje. 550 de litri este volumul oferit de portbagaj sau 1.550 atunci când bancheta este rabatată.

Noul Audi Q5 facelift (26)

Modificările de ordin vizual includ apariția unei grile și a unor prize de aer mai mari, dar și o semnătură luminoasă nouă. Și pragurile modelului au fost redesenate. Partea posterioară este individualizată de un difuzor de aer cu inserții noi și optional, stopuri OLED, care au un aspect diferit atunci când cel aflat la volan alege modul de rulare Dynamic. Acestea beneficiază și de o funcție de proximitate. Pe durata staționării, toate elementele se aprind automat atunci când un alt vehicul se apropie la o distanță mai mică de 2 metri pentru a-l avertiza pe celălalt șofer.

Apar în gama noului Q5 și două culori noi: District Green și Ultra Blue. Clienții pot alege unul dintre cele două pachete exterioare (Advance Line și S Line) și una dintre cele trei linii de echipare pentru cabina modelului (Base, Design Selection și S Line).

Noul Audi Q5 facelift (21)

Mașina este echipată standard cu ecranul tactil de 10,1 inci. Se poate comanda contra cost Audi Virtual Cockpit Plus) cu instrumentar de bord digital de până la 12,3 inci. Noul sistem multimedia MIB 3 va fi integrat la bord.

Noul Audi Q5 facelift cu o singură motorizare

O singură versiune va fi disponibilă în gamă în momentul lansării. Este vorba despre Audi Q5 40 TDI. Aceasta este pusă în mișcare de un motor diesel de 2.0 litri, care dezvoltă 204 cai putere și 400 Nm, echipat cu sistem mild hybrid la 12 V. Audi îi trece în cont un consum de combustibil cu până la 0,3 l/100 km față de actualul Q5 40 TDI. Motorul este cuplat la o transmisie automată cu șapte rapoarte și la un sistem de tracțiune integrală quattro.

Q5 facelift are nevoie de 7,6 secunde pentru a ajunge de la 0 la 100 km/h. Viteza maximă este de 222 km/h.

Noul Audi Q5 facelift va putea fi comandat începând cu toamna acestui an. Va fi disponibilă și o versiune specială Edition One.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide