Noul Audi Q6 E-Tron va fi un SUV electric cu până la 510 CP și 600 KM autonomie – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 26 iul. 2023 Știri auto

Audi prezintă prototipul SUV-ului electric Q6 e-tron și oferă și câteva date tehnice despre viitorul său model electric. Mașina ar urma să aibă până la 510 CP și să fie capabilă să parcurgă până la 600 de kilometri cu o singură încărcare.

Audi oferă imagini oficiale cu prototipul SUV-ului electric Q6 e-tron și o serie de date tehnice. Mașina renunță la camuflajul gros și putem vedea designul nou, cu unele influențe bavareze. De ce spunem asta? Dacă ne uităm atent, partea frontală are două seturi de blocuri optice. Cele din partea superioară adăpostesc luminile de rulare pe timp de zi, în timp ce blocurile optice inferioare adăpostesc luminile de întâlnire și faza lungă.

Totuși, partea frontală este dominată de o grilă falsă, de dimensiuni generoase, care respectă linia de design a producătorului german. Grila falsă este finisată în alb pentru aceste prototipuri. Probabil că vor exista și alte opțiuni, cum ar fi cele argintii sau negre, nu doar în culoarea caroseriei.

Noul Audi Q6 e-tron suplimentează gama de modele electrice de la Audi

Partea din spate adăpostește o bandă LED impresionantă și un difuzor finisat în culoarea caroseriei. De asemenea, prototipurile folosesc seturi de jante albe, o notă de design despre care suntem curioși dacă va ajunge sau nu în producția de serie. De asemenea, știm că vor fi două versiuni: o caroserie normală de SUV, dar și una mai zveltă, un SUV coupe.

Sub aceste caroserii se află platforma Premium Platform Electric (PPE), o arhitectură co-dezvoltată de Audi și Porsche. Această arhitectură are un sistem de 800 de volți și permite viteze de încărcare de până la 270 kW, ceea ce înseamnă că bateria poate fi încărcată de la 10 la 80% în mai puțin de 30 de minute. Audi va vinde SUV-ul atât în varianta standard Q6, dar va exista și un model mai sportiv, numit SQ6.

Conform Carscoops, ambele vor folosi o baterie cu capacitatea de 100 kWh. Modelul standard va folosi două motoare electrice ce vor dezvolta aproximativ 375 CP. Pentru scurte perioade de timp, funcția de overboost majorează puterea la 396 CP. Audi spune că noul Q6 e-tron ar putea parcurge până la 600 de kilometri cu o singură încărcare completă a bateriilor.

Cât despre SQ6, acesta ar trebui să dezvolte 483 CP (510 CP cu funcția de overboost), iar sprintul 0-100 km/h ar putea fi realizat în mai puțin de 5 secunde. Audi va dezvălui oficial Q6 e-tron înainte de sfârșitul acestui an.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Audi


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide