Audi Q8 e-tron: SUV-ul electric este mai eficient ca niciodată – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 05 iun. 2023 Știri auto

Audi Q8 e-tron, versiunea facelift a originalului SUV electric de la Audi, a ajuns și la ProMotor. Ce oferă cel mai mare SUV electric de la Audi?

Noul Audi Q8 e-tron este facelift-ul originalului e-tron și acum poartă și denumirea Q8, așa cum Q4 e-tron poartă denumirea și de Q4. Acum, SUV-ul electric poate fi echipat cu una dintre noile baterii, de 95 și 114 kilowați oră, capacitate brută, ce oferă o autonomie de până la 600 de kilometri.

Noi am testat versiunea de bază, ce dezvoltă 340 de cai putere, are două motoare și autonomie de 491 de kilometri. Prețul este de 101.000 euro cu TVA inclus pentru configurația testată de noi, iar autonomia electrică realizată de noi a fost de 430 de kilometri. La exterior, mașina primește noile faruri Matrix LED care arată foarte bine, prize de aer pentru aerodinamică, o grilă argintie și emblema Audi finisată cu alb, care denotă faptul că este un model electric. Mașina vine dotată cu jante de 20 de inch, însă care au anvelope cu un balon foarte mare, ceea ce înseamnă că, în combinație cu suspensia pe perne de aer, mașina va fi deosebit de confortabilă.

Audi Q8 e-tron respectă abordarea conservatoare a producătorului

În partea din spate observăm stopurile unite printr-o bandă LED, iar portbagajul are deschidere electrică și un volum de 569 de litri. De asemenea, bancheta este rabatabilă.

Dacă luăm loc la interior, observăm că volanul este clasic, așa cum vom găsi pe toate modelele Audi, cu aceleași comenzi pentru media și pentru pilotul automat, așa cum ne-a obișnuit producătorul german. Tabloul de bord este complet digital, fiind vorba despre Audi Virtual Cockpit, care are mai multe tipuri de informații, printre care și consumul, navigația și mai multe tipuri de grafică. Materialele sunt bune la interior, așa cum Audi ne-a obișnuit, iar asamblarea este ireproșabilă.

Suprafețele sunt moi la atingere, iar design-ul este destul de cuminte, cu multe tonuri de gri. Pe lângă tabloul de bord digital există și ecranul central, un ecran ce poate afișa navigația, diferite setări pentru mașină și se poate conecta cu telefonul prin intermediul Android Auto sau Apple CarPlay. Acesta este acompaniat de încă un ecran dedicat pentru operarea comenzilor ce țin de climatizare.

VIDEO

Video: Luci Popa

Text: Ionuț Vîlciu

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult
Luci Popa
Luci Popa
Pasionat de mașini de când a primit prima revistă, Luci a îmbrățișat jurnalismul auto în toate formele sale, print, online, video, social media și TV. citește mai mult

Comentarii
Inchide