Noul Audi SQ7, cel mai puternic şi mai rapid SUV diesel din lume. GALERIE FOTO

Autor: ProMotor acum 5 ani Știri

 


La doar câteva zile după ce Audi a lansat Q2 la Geneva, germanii au mai prezentat şi cea mai tare versiune a Q7 – SUV-un SQ7 de 435 de CP, şi cu un sănătos cuplu de 900 Nm, ce produc o viteză maximă limitată electronic la 250 km/oră. Acesta va ajunge la vânzare în mai 2016, la preţuri de aproximativ 70.000 de lire (91.000 de euro), urmând ca primele livrări să fie făcute în luna august, informează Autoexpress.co.uk.

Dispunând de un motor avansat diesel V8 de 4.0 litri, modelul SQ7 va ajunge de la zero la 100 de km/oră în doar 4.8 secunde, cu doar o zecime de secundă în spatele rivalului Range Rover Sport SVR.  

SQ7 vine dotat cu trei turbine, două sunt elementele obişnuite, dar a treia din ele este acţionată electric, aceasta fiind o premieră mondială pentru cei de la Audi. Noul sistem aduce cu sine instalarea unei baterii suplimentare de 48V sub podeaua portbagajului, acest lucru neafectând spaţiul de încărcare.

În privinţa consumului de carburant noul SQ7 ”înghite” 7,4 litri la suta de km, şi 194 de grame/kilometru emisii de carbon. 

Cei de la Audi se laudă că noul SQ7 va fi dotat cu, nici mai mult nici mai puţin, de 24 de sisteme de asistare a şoferului, acestea variind de la frânarea de urgenţă în oraş la un sistem autonom de control al vitezei la drum lung.

SQ7 ar trebui să ajungă în Marea Britanie în luna august, cu preturi in euro, echivalentul a aproximativ 70.000 de lire, care va fi cu 17.000 de lire mai mult decât gama de vârf actuală a lui Q7. Pentru a se bucura de dotări complete cel care vrea să intre în posesia lui SQ7 va trebui să plătească în plus 8000 de lire pentru kit-ul suplimentar faţă de modelul de bază.

Click aici pentru GALERIA FOTO


 

 

 

 Comentarii
Inchide