Noul BMW i7 este testat pe gheaţă şi zăpadă la Cercul Polar

Autor: Marius Vișan 02 dec. 2021 Știri auto

Prototipurile primului sedan de lux alimentat pur electric din lume încheie testele finale pentru sistemele de propulsie şi suspensie la centrul de testare de iarnă al BMW Group din Arjeplog (Suedia).

În cadrul procesului său de dezvoltare de serie, BMW i7 este supus în prezent testelor dinamice în incinta centrului de teste de iarnă al BMW Group de la Arjeplog (Suedia).

Acolo, la doar câţiva kilometri distanţă de Cercul Polar, drumurile acoperite cu zăpadă oferă condiţiile prealabile ideale pentru utilizarea integrată a tuturor sistemelor de propulsie şi suspensie. Odată cu programul de teste desfăşurat la temperaturi în reduse, se deschide calea către o nouă interpretare a plăcerii de a conduce un automobil de lux.

Pentru prima dată, va fi posibil să se experimenteze un maxim de dinamică şi confort specifice BMW în clasa de lux, de această dată cu zero emisii locale. În cursul anului 2022, va prezenta sedanul de lux electric BMW i7. BMW i7 se bazează pe acelaşi concept de automobil ca toate variantele de model ale BMW Seria 7.

Test de anduranţă pe gheaţă şi zăpadă pentru noul BMW i7

Programul de iarnă se concentrează în special pe componentele sistemului de propulsie complet electric. Sistemul de propulsie electric al BMW i7, bateria de înaltă tensiune, electronica de putere şi tehnologia de încărcare provin toate din cea de-a cincea generaţie a tehnologiei BMW eDrive, care oferă deja plăcerea durabilă a condusului la BMW iX. Mai presus de toate, motorul, bateria şi sistemul de control al temperaturii BMW i7 îşi dovedesc nivelul ridicat de maturitate la temperaturile mult sub zero grade din nordul Suediei.

Componentele suspensiei, sistemele de direcţie şi frânare, precum şi dinamica şi sistemele de stabilitate ale automobilului, dezvoltate pentru viitoarea generaţie a BMW Seria 7, sunt concepute pentru a ridica la următorul nivel echilibrul între sportivitate şi confortul de rulare atât de tipic pentru sedanurile de lux ale mărcii.

Intră în GALERIA FOTO

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: BMW


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide